Persoonlijk

#Transformationtuesday

Het is dinsdag en dat betekent dat Instagram weer volloopt met transformatie foto’s. Over de hele wereld worden er vandaag foto’s geplaatst met de hashtag #Transformationtuesday. Ik vind het geweldig en kan er geen genoeg van krijgen. Als je klikt op deze hashtag kom je allerlei foto’s tegen van mensen die hun levensstijl hebben veranderd om zo de beste versie van hunzelf te worden. Ik ben daar een voorstander van.

Het is namelijk heel goed om ook eens achterom te kijken. Tijdens het proces naar de beste versie van jezelf kun je namelijk ook eens het gevoel te hebben stil te staan. Of sta je daadwerkelijk stil. Maar zoals Daphne zegt: ‘soms is stilstaan ook progressie’.

Op het moment heb ik het gevoel dat ik ook heel erg stil sta. Of ik dat erg vind? Nee. Mijn prioriteiten liggen nu ook ergens anders (studie) en dat vind ik niet erg. Om 5 a 6 keer in de week naar de sportschool te gaan, trek en wil ik op het moment ook niet. Op het moment ben ik al blij als ik 3 of 4 keer ga en dat vind ik oké. Mijn hoofd loopt soms over en heb mijn rust hard nodig. Mijn time to shine komt wel weer ;)

IMG_1645
2011 – 2015

Op dit soort momenten vind ik het fijn om terug te kijken. Een aantal jaar terug had ik namelijk een heel ander levensstijl. Ik wist werkelijk waar niks van voeding af. Sporten deed ik niet, ging drie keer per week uit (inclusief vele drankjes alcohol) en was alleen maar ongezond aan het eten. Of ik me goed voelde in mijn lichaam? Zeker niet. Links op bovenstaande foto was ik ook zeker niet dik maar ik zat niet lekker in mijn vel.

Ik deed er alleen niks aan om dit te veranderen. Ik begon ook steeds meer te eten (ik ben een emotie-eter). Als klap op de vuurpijl ging mijn relatie van toen, in 2012, ook kapot. Dit was de druppel. Ik kon mijn spiegelbeeld niet meer aanzien. Ik wilde het even helemaal anders gaan aanpakken. Alle focus op mezelf. Wat ben ik blij dat ik deze keuze toen heb gemaakt. In 2012 heb ik mijn leven op z’n kop gezet, in een positieve zin!

Ik begon me goed in te lezen over voeding en kocht mijn eerste paar hardloopschoenen bij Run2Day. Hardlopen werd echt mijn verslaving. Ik deed het zo 5 a 6 keer in de week, gewoon omdat ik het echt zó leuk vond! Iedere keer was weer een uitdaging. Niet iedere keer ging het goed, soms stopte ik na 1 km omdat ik toch voelde dat ik rust nodig had maar dat was oke. Al snel vlogen de kilo’s er vanaf. Ik vond het zo fijn dat ik sporten leuk begon te vinden, gezonder ging eten en dat dat er voor zorgde dat ik fitter werd en blij werd met mijn spiegelbeeld.

Via Instagram ontmoette ik Nigel en hij nam me eens mee naar de sportschool. Ik had daar toen der tijd nul verstand van maar vond het wel interessant. Hij legde me uit wat krachttraining met je lichaam kan doen en leerde me een aantal oefeningen. Ik ging steeds vaker mee en uiteindelijk ging ik ook in m’n eentje. Hardlopen deed ik nog steeds maar minder. Ik kreeg steeds meer liefde voor krachttraining.

Twee jaar later kan ik me een leven zonder de sportschool niet eens meer voorstellen. Krachttraining is echt mijn sport! Ook vind ik het echt geweldig om andere hierbij te helpen. Mijn werk als Personal Body Coach bij Personal Body Plan is dan ook echt een droombaan. Anderen helpen om de beste versie van zichzelf te worden.

Schermafbeelding 2015-08-26 om 12.13.32
2012 – 2014

Een aantal jaar terug voelde ik me vreselijk in mijn eigen lichaam. Dat is nu anders! Soms is het goed om even terug te kijken naar waar je vandaan komt. Ook ik vind het dood eng om zulke foto’s te plaatsen op het internet maar angsten overwinnen is een heel belangrijk onderdeel in het proces. Ik kan met trots vertellen dat ik me vele malen beter voel dan drie jaar terug! Het is hard werken, zwaar en soms weet je even niet meer waar je het voor doet maar je zult jezelf zo dankbaar zijn. Don’t give up!

En voor dat je roept “ik vind links mooier” wil ik je vragen om dit artikel van Jelmer te lezen.

Jenny

20 Comments Add New Comment

 1. Hi Jenny!

  Wat goed van jou die transformatie!

  Zelf ben ik ook van ”ik haat sport en eet gewoon twee repen chocolade in een keer op” naar ”krachttraining is ”leuk” (ik moet ook niet gaan overdrijven,haha) en heel bewust bezig zijn met voeding en vooral super geinteresseerd zijn in voeding” gegaan.

  Nu vroeg ik mij af… heb jij tijdens/na die transformatie nog een opleiding gedaan? Zo, ja welke? Hier zit ik namelijk zelf aan te denken :)

  Groetjes!

 2. Zoveel inspiratie krijg ik van jou. En het is idd ook goed om eens terug te kijken echt een super tip.
  Ik vind je er super uitzien ?
  Ik moet wat voeding betreft nog veel leren /aanpassen en met sporten niet te veel doorslaan ben met hardlopen nog al prestatie gericht en vraag hierdoor teveel van mezelf. Ga zo door en ik lees lekker mee ;)

 3. Knappie! Niet alleen om je sportprestaties, ik vind het ook zo goed van jou dat je nu je prioriteiten even bij je studie legt en alsnog vaak gaat sporten. Goed bezig!

 4. Iedere foto is mooi, zolang je maar straalt en blij bent met wie je bent!
  Ik heb zelf ook een flinke transformatie ondergaan, maar ben na een operatie weer een beetje teruggevallen en ik merk het meteen… Ik straal niet meer zoals ik een paar maanden terug deed… Tijd om weer even terug te kijken waar ik vandaan kom en die sparkle weer te zoeken! Thanks voor je mooie blog want je slaat de spijker op zijn kop!!!

  Liefs

 5. Je mag super trots zijn, je ziet er geweldig uit. En lekker in je vel zitten is net zo’n lekker gevoel als afstuderen, so go for it. Jij bent sowieso mijn #girlcrushmonday haha.

  Liefs!

 6. Wat een super mooi en eerlijk artikel ! Love it ! Ik begin 7 september bij personal body plan en heb echt zin om te vechten voor een betere ik die zich lekker voelt in haar eigen vel. Zonder in de spiegel te kijken en jezelf zo naar beneden halen.. Ik ben er klaar mee ik ga er wat aan doen 7 september 6 maanden lang ga ik knallen voor ik !

  Sterk artikel jen !
  Liefs sandra

  1. Dankje Sandra:) En wat super leuk om te horen dat je straks gaat beginnen met jouw Personal Body Plan! Laat je af en toe weten hoe het gaat? Ik wens je heel veel succes en vooral veel plezier! Knallen!

 7. Wat een mooie transformatie Jenny! Vooral ook de mentale progressie die je hebt gemaakt :) Daarnaast zie je er nu echt super fit uit!

 8. Wauw wat mooi Jenny! Helemaal omdat je er zo hard voor werkt. Ik vind het echt heel knap. En je ziet er goed uit! Helemaal als je je lekker in je vel voelt.

 9. Hi Jenny,

  Gisteren toevallig transformaties (voor de zoveelste keer) bekeken van onder ander PBP’ers. Ik sport aardig veel (5/6 keer in de week ben ik in de gym te vinden) en dit is op zich al een verschil met januari van dit jaar (0,0 intensieve beweging) maar nog niet met de gewenste resultaten.

  Nou vroeg ik me af of wanneer ik me aanmeldt om volgende maand met PBP te starten of ik een request kan doen om onder jouw begeleiding te komen? Ik volg je ondertussen al een tijd en je bent echt een topper. Heel positief maar ook altijd realistisch en open en dat trekt mij heel erg naar jou, als je snapt wat ik bedoel:#

  Groetjes Kristie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *