Diner Pasta Recepten Vis en schaaldieren

Pasta met garnalen en spinazie à la Vapiano

Pasta met garnalen en spinazie

Een veel te lekker recept voor pasta met garnalen en spinazie in een pesto roomsaus. Ik wilde dit recept al heel lang met jullie delen. Pasta à la Vapiano!

Iedere keer als ik bij de Vapiano at, bestelde ik de ‘Gamberetti e Spinaci’. Dit is toch wel één van mijn favoriete pasta’s. Lekkere grote garnalen met verse pesto, room, heel veel Parmezaan, spinazie en cherrytomaatjes. Ik heb geprobeerd om hem thuis zo goed mogelijk na te maken en het is me gelukt! Vapiano at home, I like it! Deze pasta heb je trouwens ook zo op tafel getoverd.

Voor de echte Vapiano experience is het belangrijk dat je verse en goede producten gebruikt. Dus verse of huisgemaakte pesto, goede Parmezaan, verse reuzegarnalen etc.

Pasta met garnalen en spinazie

Ingrediënten voor 2 personen

 • 250 gram verse tagliatelle
 • 10 gepelde reuzengarnalen
 • 2 sjalotjes
 • 2 tenen knoflook
 • 1 rood pepertje
 • 100 ml kookroom
 • 2 el verse groene pesto
 • 2 handjes verse spinazie
 • 10 cherrytomaten
 • Parmezaanse kaas
 • Olie
 • Zout & peper
 • Eventueel: basilicumblaadjes

Zo maak je de pasta met garnalen en spinazie à la Vapiano

Pel en snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Verwijder eventueel de zaadjes van de rode peper (ik vind het juist heerlijk als deze pasta iets pittig is, dus ik verwijder deze niet) en snijd deze in ringetjes. Snijd de cherrytomaatjes doormidden.

Verhit in een (wok)pan wat olie en voeg eerst de sjalotten toe. Bak deze een paar minuten en voeg dan de knoflook en rode peper toe. Doe na 3 minuten de garnalen erbij en bak kort mee, totdat ze lichtroze kleuren.

Voeg dan de room, pesto en een handje geraspte Parmezaan toe en roer goed door. Laat dit even inkoken.

Kook ondertussen de verse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan met water en zout. Giet de pasta af en laat uitlekken.

Voeg tenslotte de spinazie en cherrytomaatjes nog toe aan de saus. Wacht tot de spinazie iets geslonken is en voeg dan de uitgelekte pasta toe. Meng de pasta door de saus. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Schep de borden vol, rasp er nog lekker veel Parmezaanse kaas over en ga aan tafel. Ook lekker met nog een paar blaadjes basilicum. Mmm!

Eet smakelijk! ♡

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

15 Comments Add New Comment

 1. Ik vindt deze pasta heerlijk, maar vraag zou ik een gedeelte alvast wat eerder kunnen maken …denk zelf aan de stap totdat spinazie en pasta erbij komt?

  Dank vast voor reactie

 2. Vond de pasta heerlijk! Ben nie zo fan van groene pesto maar ik denk dat ik inmiddels verslaafd ben aan deze pasta!

 3. Super lekker .. misschien wel 1 van mijn favoriete pasta’s dankje wel voor het recept het is een hit hier thuis ook bij mijn kids van 1 & 4 !

 4. Sorry, ik vond het niet lekker. Hou persoonlijk meer van uitgesproken smaken, ik vond dit recept nogal vlak van smaak en veel te romig.

 5. Vandaag voor de eerste keer dit recept gemaakt. Simpel om te maken en overheerlijk. Zal zeker vaker bij ons op tafel komen te staan.

 6. Wat is het eten daar toch fantastisch he ! Ik kom jaarlijks naar Rome alleen om heel maar dan ook heel erg veel te eten, geweldig !
  Laatst kwam ik erachter dat je via https://www.folderbode.nl/coop/ hele lekkere echte italiaanse ingrediënten kan vinden, bijvoorbeeld pasta maar ook vlees ! Misschien een fijne tip voor jullie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *