Events

Verslag: We Run Amsterdam

Op het nippertje geen officiële PR. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb zo genoten van gisteravond. Wat was dit leuk zeg! Kan nu al niet wachten tot volgend jaar!

De voorbereiding
Het ging op veel vlakken mis. Heb ik voor deze race getraind? Nee, maar een basis conditie heb ik wel. De avond voor de race had ik ook een feestje en daardoor heb ik het later gemaakt dan dat ik had gepland. Ik lag er veel te laat in en omdat ik niet kan uitslapen, was ik om 8 uur alweer klaar wakker. Daar ging het al mis. Als kers op de taart, besloot mijn lichaam ook haar maandelijkse feestje te houden. Met buikpijn heb ik de hele dag in bed gelegen en was ik allerlei doem scenario’s aan het bedenken voor vanavond. Hoe ga ik dit doen?

FullSizeRender-12

VIP
Om 5 uur besloot ik toch mijn bed uit te gaan en onder de douche te springen. I can do this. Mijn doel: binnen het uur! Half 7 kwam ik aan in het Olympisch stadion en zie ik daar Chris en Esmee. Het is al druk en overal zie ik oranje & geel. De shirtjes van dit jaar zijn zelfs nog leuker dan vorig jaar! We besluiten de VIP area op te zoeken. Ja, we worden weer verwend. Aangekomen kom ik vele andere meiden tegen. Ik heb er zin in! Ik heb trouwens enorme dorst, het ene glaasje water volgde naar het andere en van 19:00 tot 21:00 ben ik ook 5 keer naar de wc geweest. Vlak voor we naar het startvak gingen, nog even snel voor de laatste keer. We kregen nog een warming-up van Alex en ik krijg er nu echt wel zin in. Ik ben er klaar voor!

FullSizeRender

The race
We starten! Ik doe mijn Nike running-app aan en ga over de start. Ik word van alle kanten ingehaald. Ik kan je vertellen: dit werkt zó demotiverend. Ik wilde mijn tempo eigenlijk opvoeren. Ik wil namelijk helemaal niet ingehaald worden maar ik bedenk me dat ik daar alleen mezelf mee ga hebben. Rustig starten Jen en gewoon rechts aan blijven houden. Het gaat lekker! Iedereen is me nog steeds voorbij aan het gaan maar ik ben gewoon mijn ding aan het doen en houdt een steady pace aan. Op kilometer 3 vergrendel ik mijn telefoon en kijk ik niet meer om naar mijn Nike running app. Ik wil genieten van deze race.

What else is new?
Man, wat ben ik aan het genieten! Iedereen is aan het juichen aan de kant, overal wordt er aangemoedigd. Dit is awesome! Ik ben zo lekker aan het lopen nu. Ik ben blij! Ik merk dat ik vanzelf mijn tempo, door alle energie, aan het opvoeren ben. En toen kreeg ik steek. What else is new? Niet aanstellen, in je handen knijpen en gewoon doorgaan. Na een kilometer is ie gelukkig weg. YES! Ik huppel weer vrolijk door. Ik was me net aan het bedenken dat ik nog niemand ben tegengekomen en toen tikte Manon me aan. Daar krijg ik weer zo een energie van.

TheBoyscouts_NW10KMAMS_Photo_by_ Michel_Wongsomenawi_2 copy_zpsbnpduh8c

Eindsprint
Het einde nadert, kilometer 9 zijn we voorbij. Het stadion is in zicht. Ik ben er bijna! Nog even doorzetten, het einde is in zicht maar we zijn er nog niet. Ik voer mijn tempo op! Ik zie de finish. Ik besluit nog een eindsprint te nemen en ren zo snel ik kan. YES, het stadion in! Maar huh? F*ck, dit was de finish niet. Vorig jaar was de ingang van het stadion de finish, dit is balen. Nog even doorrennen maar door het sprintje van daarnet ben ik aardig moe maar I can do this. Zoveel mensen in het stadion en wat ziet het er vet uit! IK KRIJG ER ENERGIE VAN! Na de bocht pers ik er toch nog een eindsprint uit en finish ik. YES, binnen het uur! Helaas geen PR want die stond op 56:34 maar damn, wat ben ik trots op mezelf! De medaille neem ik dan ook met trots in ontvangst.

FullSizeRender-13
Hoe ging jouw race?


Jenny

39 Comments Add New Comment

 1. Wat goed zeg, en het zag er idd heel leuk uit op de foto’s! Gefeliciteerd! Ik heb aan de marikenloop mee gedaan afgelopen weekend in Nijmegen, ook 10 KM en een tijd van 46.27 neer gezet zonder training maar met m’n basis conditie :). Ik raak erg gemotiveerd door je blog en verhalen thanks!

  1. Ah dankejwel Bo, heel leuk om dit te lezen! En wat een mooie tijd heb je neergezet op de Marikenloop en dat zonder training. Heel knap van je, gefeliciteerd!

 2. Goed hoor! Door dit soort verslagen (je bent niet het eerste verslag wat ik lees) heb ik juist heel erg de drang om te gaan trainen voor volgend jaar. Lijkt me zo gaaf om het een keer mee te maken en te ervaren.

 3. Mooie tijd!! Het lijkt me zo’n mooie run en gave ervaring! Hoop zeker ook een keer mee te kunnen doen!

 4. Leuk geschreven zeg! En goed gedaan joh! Jammer net geen pr maar je kan al supertrots zijn! Toffe ervaring rijker.

 5. Goed gedaan Jenny! Vorig jaar vond ik zó leuk dus had me dit jaar gelijk weer ingeschreven maar helemaal niet getraind dus heb hem op het laatste moment toch maar overgeslagen omdat ik voelde dat mijn lichaam er echt niet klaar voor was. Maar na het lezen van al die verhalen en het zien van alle foto’s heb ik toch wel spijt!

 6. Ik heb echt net achter jou gelopen! 56:51 ! Mijn doelstelling was binnen het uur en die is gehaald! Jammer dat je net geen PR gelopen hebt! Het was echt fantastisch al die mensen langs de kant! Ik had precies hetzelfde gevoel bij het ingehaald worden! Maar volgend jaar zeker weer!

 7. Mooie race was het weer, en nog beter georganiseerd dan vorig jaar! Moest ook een beetje wennen aan het parcours en de eindsprint op het laatst (hetzelfde probleem met de finish die er vorig jaar eerder was), maar toch met een mooie 45 minuten gefinisht, pr en op naar een volgend doel: m’n eerste triatlon!

 8. We Run Amsterdam lijkt me zo leuk om te doen! Spijtig dat je geen nieuw PR hebt behaald, maar je hebt dat alvast super gedaan ;)

 9. Het was echt zo gaaf! Ik had nog nooit 10km gerend en was dus ook bang dat ik de afstand niet zou redden. Ben dan ook echt heeeel trots op mijn tijd van 56:19.. Had echt een heerlijk tempo!!

  1. Wat nice! Ik weet nog hoe ik me voelde bij mijn eerste 10km. Mijn dag kon niet meer stuk, zo trots was ik op mezelf. Echt een prestatie; YOU ROCK! En super mooie tijd ook!

 10. Leuk geschreven! Wat fijn dat jij in startgroep 1 zat! Ik vond het veel te druk de eerste 4km in startgroep 3… En de organisatie was een zooitje. Laat het horen als er nog andere runs zijn. Ik hou mij aanbevolen!

 11. Ik dacht inderdaad ook dat ik er was in het stadion, helaas! Die sprint ging echt niet meer toch een mooie eindtijd van 50.34, voor mijn eerste wedstrijd! :) Super gelopen, jammer dat ik jullie allemaal niet gezien heb.. Er waren echt teveel meiden haha

 12. Wauw wat goed zeg!
  Ik ben steeds meer bezig met sporten en gezond eten, maar ik wil nog veel meer gaan doen. Het lijkt me zo gaaf om zo’n race te lopen! Hardlopen is nou niet echt mijn sterkste punt (nooit geweest) maar ik merk de laatste tijd als ik wel probeer hard te lopen, dat het me zoveel makkelijker afgaat dan 10 kilo geleden. Daarom lijkt het me zo gaaf als ik het toch een keer ga proberen en zo’n race ook uitloop. Ik heb alleen geen idee hoe ik daarvoor moet trainen. Heb jij misschien nog tips?

  1. Gewoon zo doorgaan met hoe je nu bezig bent en natuurlijk beginnen met hardlopen ;) You can do this! Zie je volgend jaar!

 13. Oh als ik al die foto’s zo zie en dit soort verslagjes baal ik zo dat ik niet gegaan ben… Maar ik was er totaal nog niet klaar voor en ga nu kei hard trainen om het volgend jaar wel te kunnen!

 14. nadat ik had meegedaan aan de nike training van 14mei en ik de hele tijd als langzaamste aan het rennen was durfde ik eigenlijk niet naar de 10km race te gaan. ik schaamde me dood dat ik zo langzaam was.
  Maar ik heb de finish gehaald en de laatste honderd meter een sprintje genomen. dat stadion binnen rennen was inderdaad super verwarrend want ik dacht ook dat het de finish was haha niet zo handig.

  Wel een super mooie tijd jenny! mag je trots op zijn.

  liefs sandra

  1. Helemaal niets om je voor te schamen! Je komt toch naar de trainingen om jezelf te verbeteren? Juist hartstikke goed van je en je mag trots op jezelf zijn voor zo een prestatie Sandra!

 15. Ik startte al met een blessure en hoopte stiekem wel onder het uur uit te komen. Blij om te zeggen dat ik 54:45 heb gelopen, geen PR maar wel trots! Mooie tijd heb je neer gezet hoor!

 16. Wat goed van je! Na slechte trainingen van de afgelopen week mijn eerste race ooit. Vond het zo spannend, maar vooral heel erg leuk! 1.06 gelopen en daar ben ik best trots op! Volgend jaar sowieso weer.

 17. Het ging gister boven verwachting goed. Een pr gelopen van 55.35 en dat na een dag wandelen bij de elfstedentocht (43km), krijg je blijkbaar goede benen van ! Ook moe over de finish, leuk dat ik je nog even tegen kwam toen we een bekertje water pakten :)
  Mooie tijd heb je neergezet Jenny !

  1. Super leuk dat je hoi zei! Ik liep echt net de finish over en was nog naar adem aan het snakken dus sorry dat ik niet zo aanspreekbaar was;) Jij ook super goed gedaan zeg!

 18. Toch super knap gedaan Jenny! Ik heb 1.13 gelopen voor mij een pr. De vorige stond op 1.17. Ik had de mazzel dat mijn zus geblesseerd was (Oke geen mazzel) maar mijn trainster liep met mij mee. Dus alles werd in de gaten gehouden en een super fijne haas was dat. Je mag trots zijn op jezelf zo een tijd lopen zonder echt trainen! Ik vind het echt super knap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *