Voeding

Gemakkelijker meer groente eten

meer groente eten

meer groente eten

Wil je meer groente eten of heb je moeite om aan je ten minste 250 gram groente per dag te komen? Hierbij 8 tips om gemakkelijker meer groente te eten!

Groente zijn onmisbaar in ons leven. We hebben ze nodig voor onder andere de vitamines en deze kunnen we nu extra goed gebruiken. Maar lang niet iedereen vindt groente lekker en meestal ligt dat aan de opvoeding (gewenning) en aan onwetendheid. Niet iedereen weet hoe je groente lekker en goed kunt bereiden. Met een zusje die nauwelijks groente eet, probeer ik altijd verschillende dingen uit. Ze eet steeds meer groente dus het werkt ;)

Tips om gemakkelijker meer groente te eten

1. Drink sapjes en smoothies met groenten

Je zag hem waarschijnlijk al aankomen maar met een sapje of smoothie kun je prima aan je groente-inname werken. Een smoothie kun je thuis snel en gemakkelijk maken met een blender en groentesapjes zijn nu overal verkrijgbaar, ook bij de Albert Heijn! Probeer eens deze groene smoothie of smoothie bowl.

2. Voeg gelijk groente toe aan je ontbijt

Start je dag direct met groente! Bijvoorbeeld dus met een sapje of smoothie maar het kan ook anders, zoals op je brood (dit receptje is goddelijk!), in een omelet of in je havermout. Wedden dat je de courgette in je havermout niet eens proeft als je de courgette er geraspt door heen doet? Of ga voor een heerlijk carrot cake havermout óf doe eens gek en probeert een hartige havermout uit.

3. Zorg voor een lekkere bereiding

Wees creatief! Gekookte groenten met alleen een beetje zout kán lekker zijn maar als je geen groente liefhebber bent, is het aan te raden om meer smaak te brengen aan deze groenten. Fijner snijden, bakken in boter, beetje knoflook, ui, peper en zout. Dat smaakt vast en zeker al velen malen beter. Probeer eens dit receptje met broccoli aangemaakt met een sausje van spaanse peper, vissaus, chilisaus, witte wijn en sriracha. Zo lekker!

Kip, rijst en broccoli

4. Wees creatief

Wist je dat je met een spirelli heel makkelijk spaghetti kan maken van courgette? Het wordt ook wel courgetti genoemd. Probeer eens de helft van je pasta te vervangen met courgetti. Ik heb een aantal receptjes met courgetti op mijn website staan, zie dit receptje van courgetti met garnalen of courgetti bolognese.

Ook kan je natuurlijk groentespreads maken, zoals Avocado en Erwtenspread of Baba Ganoush. Heerlijk voor op je brood!

5. Verstop je groenten in je maaltijden

Ik maak vaak pasta bolognese voor mijn zusje, waar ik courgette en paprika in de saus verstop. Ik blend deze groenten in de saus zodat je de groenten niet meer ziet. M’n zusje heeft het nooit door als ik dit doe en ze vindt het heerlijk.

Groente in baksels is ook echt ideaal want je proeft het écht niet, mits je een juist receptje hebt natuurlijk. Probeer eens deze bananenbrood mét courgette of deze cakejes met wortel. Of gebruik courgette en wortel door je pannenkoeken!

6. Kies voor een side salad of extra groente als je uit eten gaat

Vergeet je groente ook niet als je uit eten gaat! Groenten worden vaak vergeten maar ook tijdens het uit eten gaan, wil je je vitamines en mineralen binnen krijgen. Ga eens voor een side salad in plaats van friet of vraag er een extra portie groente bij. Dit hebben ze altijd wel bij een restaurant.

7. Ga voor diepvriesgroente

Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Ga voor diepvriesgroenten! Veel diepvriesgroenten zijn van net zulke goede kwaliteit als verse groenten en de vitamines blijven behouden. Het hoeft niet meer gesneden te worden en je kunt dus direct beginnen met bakken of je stopt het gelijk in de blender voor een smoothie. Easy does it!

meer groente eten

8. Probeer eens een DoorMeal uit

Natuurlijk kun je je groente ook gewoon bestellen. Nog makkelijker! Bij DoorMeal zorgen ze ervoor dat hun maaltijden áltijd een substantiele hoeveelheid groente bevat en de chefs brengen de groente vervolgens heerlijk op smaak. Met een DoorMeal werk je dus eigenlijk zonder moeite aan je groente-inname! Mijn favorieten? Heb je even? Komt ie: De Salmon Quasadillas, Blushing Shrimp, Schnitzel und Salat, Chicken Curry Roti Roll, Comforting Godfish Taco’s, Pulled Beef Pita, Salmon Burger en natuurlijk mijn eigen co-creatie Terrific Truffle Burger.

zwarte bonen brownie

Boonustip: Bonen erbij!

Alhoewel peulvruchten eigenlijk geen groente zijn, vind ik wel dat ze in dit rijtje thuis horen te staan. In Nederland eten we namelijk veel te weinig peulvruchten. Wist je dat we in Nederland gemiddeld maar 1 gram peulvruchten per dag eten? Dat is dus 365 gram per jaar! Belachelijk he?
Terwijl peulvruchten bij The Weekly Essentials horen, ze zijn namelijk super gezond en daarbij ook nog eens een uitstekende vleesvervanger. Probeer dus ook wat vaker peulvuchten toe te voegen aan je maaltijd of snack, zoals bij deze zwarte bonen brownie. Je proeft de zwarte bonen écht niet!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Instagram

2 Comments Add New Comment

  1. Is het ook een aanrader om soep te maken en zo meer groenten binnen te krijgen? Of kook je dan als het ware alle vitaminen kapot?

    1. Hi Michelle – het is zeker mogelijk en een aanrader om er een soepje van te maken! Goede tip! Je kookt er zeker niet alle vitamine uit hoor, gaat wel wat verloren maar niet alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *