Persoonlijk Sport Voeding

Mijn eerste vier maanden Personal Body Plan

Personal Body Plan

Na mega lang twijfelen ben ik begin juli 2019 weer begonnen met Personal Body Plan. Ondertussen ben ik al vier maanden bezig en zit mijn eerste half jaar Personal Body Plan er al bijna op. Voordat ik je vertel over hoe mijn eerste vier maanden zijn bevallen, wil ik je eerst vertellen wat Personal Body Plan inhoudt en waarom het mij zo lang heeft geduurd om überhaupt te beginnen.

Personal Body Plan

Personal Body Plan

Zoals je misschien al weet, ben ik werkzaam als Content Creator bij Changing Life. Dit is het moederbedrijf van Personal Body Plan (PBP). Ik gok dat je al weet wat PBP inhoudt maar zo niet; hier een korte uitleg. PBP is jouw persoonlijke plan op het gebied van gedrag, voeding, training en herstel. Dit zijn de vier pijlers. Bij PBP sluit je een plan af afgestemd op jouw persoonlijke doelen en voorkeuren voor 6, 12 of 18 maanden. Via de PBP app op je telefoon vind je gedragslessen, adviezen, tips, recepten en je op maat gemaakte trainingsschema. In je trainingsschema staat per oefening uitleg en informatie, inclusief video zodat je de oefening juist uitvoert. Daarnaast heb je via de app dagelijks of wekelijks contact met jouw Personal Body Coach. De coach is er om al je vragen te beantwoorden maar uiteraard ook om je te coachen, te motiveren of waar nodig bij te sturen op alle vier de pijlers. Mijn coach is Ikaika en ik ben mega blij met haar als coach. Goed, waarom heb ik zo lang getwijfeld om weer te beginnen?

Veel twijfels om mee te doen

Zoals je misschien ook weet, heb ik jaren terug al eens een plan gevolgd én ben ik zelf ook Personal Body Coach geweest. Je zou denken dat ik de kennis en handvatten nu wel heb om mezelf te begeleiden. Ook omdat ik er nog steeds werk. De kennis heb ik zeker nog, maar het toepassen ervan lukte me gewoonweg niet meer zelf. De afgelopen jaren bleef ik trainen, maar niet zo consistent meer. Ik at zeker ook nog voedzaam, maar wel te veel. Ik wilde er ontzettend graag weer wat aan doen want ik zat niet lekker meer in mijn vel en daar werd ik een beetje ongelukkig van. Toch hield iets me tegen om weer met PBP te beginnen. Ik denk dat dit mijn trots was. Ik wil het zo graag zelf kunnen. Ook was ik bang om te falen. Ik ben immers vaak in het buitenland en houd ook zo ontzettend van eten. Wat nou als ik mijn doelen niet behaal daardoor? Wat nou als ik faal? Ik vond dit een enge gedachte. Laat ik het maar niet proberen, dan kan ik ook niet falen. Een onnozele gedachte, I know. Achteraf slaat dit ook nergens op maar toentertijd heeft deze gedachte mij ervan weerhouden om weer te beginnen met PBP. Tot begin dit jaar.

Mijn shortje van zomer 2018 paste mij niet meer

Braaf pakte ik begin dit jaar mijn koffer in want ik ging op vakantie. Dit was eind februari. We gingen naar de zon. Ik pakte mijn zomerkleding in, waaronder een Levi’s shortje die ik een half jaar eerder had gekocht. Op de eerste dag van mijn vakantie wilde ik dat shortje aan doen. Dat ging niet. Ik kreeg hem niet eens over mijn kont heen. Ik snapte er helemaal niets van. Ik begon zelfs te twijfelen aan of ik wel het juiste shortje had meegenomen. Hoe kan dit shortje een paar maanden terug nog losjes zitten en nu, een paar maanden later, krijg ik hetzelfde shortje niet eens over mijn kont? Ik heb helemaal niet doorgehad dat ik wat kilo’s was aangekomen. Ik heb een heerlijke vakantie gehad maar wel met te strakke kleding (niet fijn!). Dit was voor mij de druppel. Het leek me een goed idee om thuis weer volop aan de bak te gaan met trainen en beter eten. Ik zette mijn trots en gedachte om te falen aan de kant. Ik besloot thuis eerst zelf een beetje warm te lopen en schreef me twee maanden later in voor PPB. Ik heb écht een coach nodig om mij die schop onder de kont te geven.

Een stok achter de deur

We zijn nu vier maanden verder. Ik ben nu vier maanden bezig met mijn plan. De angst om te falen was zo nergens voor nodig. Was ik maar eerder begonnen. Ikaika is een mega lieve coach en stuurt me precies bij waar nodig. Ze weet dat ik een levensgenieter ben en dat zal ik ook altijd blijven. Aan het begin van mijn plan hebben we een doel opgesteld: ik wilde weer lekker in m’n vel zitten. Ik wil weer blij zijn als ik in de spiegel kijk én ik wil weer in dat ene shortje passen. Om dit te bereiken ga ik weer iets vaker naar de gym en houd ik nauwkeurig mijn training en voeding bij. Ik ben me weer bewust van wat ik binnen krijg en Ikaika heeft hierdoor ook inzicht in wat ik in m’n mond prop en hoe mijn trainingen gaan. Zo fijn, die stok achter de deur. Dit had ik zo nodig. Ik doe het voor mezelf en niet voor mijn coach, maar het is heel fijn als iemand mee kijkt en je kan helpen en motiveren.

Personal Body Plan
Dit past dus prima in mijn Personal Body Plan!

Ik voel me zoveel beter

De eerste twee weken waren best lastig. Ik vond het moeilijk om erin te komen en hier en daar had ik toch wel honger. Ik moest wennen. Daarna viel het allemaal mee. Ik geniet nog steeds van uitgebreide etentjes en wijntjes. Ik weet nu hoe ik het ook anders kan aanpakken maar toch resultaat kan boeken. Ik hoef er niks voor te laten. Het is een kwestie van plannen en uiteraard ook een kwestie van doorzetten. Ik ga nu drie keer per week naar de gym en eet slimmer dan voorheen. Hier en daar heb ik ook een workout gemist of soms toch iets teveel gegeten maar dat hoort ook bij het leven. Ik blijf voorstander van ook blijven genieten dus daar zit ik helemaal niet mee. Geen stress. Het gaat uiteindelijk om het grotere plaatje zegt Ikaika dan en daar ben ik het helemaal mee eens.

Nu vier maanden verder en 5.5 kilo (!) lichter, zit ik zoveel beter in mijn vel. Ik voel me fit, ben gemotiveerd, mijn trainingen gaan lekker en ik ben oprecht weer blij met de vrouw die ik in de spiegel zie. Het gaat goed, ik kan niet anders zeggen. Ik ben heel blij dat ik nog steeds de dingen kan doen waar ik van geniet (lekker koken, wijntjes en uit eten met vrienden) en toch resultaat boek. Een hele fijne balans. Ook ging ik tijdens deze vier maanden op vakantie naar Italië voor twee weken. In deze twee weken heb ik de keuze gemaakt om PBP los te laten maar wel direct bij terugkomst weer op te pakken. Dat ging ook goed. Ik ben blij met deze mindset en ben trots en tevreden met hoe ik eruit zie. Uiteraard ben ik nog niet ‘klaar’. Mijn plan loopt nog twee maanden door en daarna ga ik er weer een half jaar aan vastplakken. Over twee maanden ga ik ook voor een maand naar het buitenland (Afrika en Azië). Ik denk dat het wel een goed idee is om na deze maand weer meteen aan de bak te gaan. Je bent nog niet van me af, Ikaika!

Personal Body Plan
Eind september 2019, Puglia. Ik zit weer lekker in mijn vel!

Goed, dat was het weer. Deze blog wordt zo wel heel lang. Ik ben benieuwd of je het leuk vond om te lezen en of je ook bezig bent met Personal Body Plan of er over aan het nadenken bent. Mocht je ook willen starten met Personal Body Plan, dan is straks trouwens het moment. Je kunt je namelijk nu inschrijven voor de wachtlijst om in december of januari te beginnen vanaf €17,99 per maand. Check de site voor meer info.

Jenny

2 Comments Add New Comment

  1. Leuk om te lezen en ook zo herkenbaar! Ik ben ook echt een levensgenieter, hoewel ik vooral een snoepkont ben en erg kan genieten van zelfgemaakte cakes, brownies en veel te veel pindakaas. Soms moet je inderdaad weer even de draad oppakken en heb je die stok achter de deur gewoon nodig. Ik let nu ook weer ietsje meer op omdat ik binnenkort op vakantie ga. Niet zozeer om af te vallen, maar gewoon wat je zegt om weer even lekker in je vel te zitten. Dat voelt altijd goed! <3 En goed bezig hoor 5,5 kg, ga zo door. Liefs, Dalí

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *