Persoonlijk Sport Voeding

Mijn eerste halfjaar Personal Body Plan

halfjaar Personal Body Plan

Dit halfjaar vloog voorbij! Het voelde niet zo lang geleden dat ik eindelijk de keuze maakte om weer te starten met Personal Body Plan. Ik vond het spannend maar ik zat niet meer lekker in mijn vel. Daar wilde ik wat aan gaan doen. Begin juli schreef ik me in voor een half jaar Personal Body Plan met Ikaika als mijn coach.

Wat is Personal Body Plan en waarom schreef ik me in?

Om niet in herhaling te vallen verwijs ik je door naar een blog die ik twee maanden terug schreef over Personal Body Plan. In deze blog vertel ik over wat Personal Body Plan inhoudt en de reden dat ik me weer heb ingeschreven. Ik was aardig aan het twijfelen om weer te beginnen maar uiteindelijk ben ik enorm blij dat ik ben gestart. Dat lees je allemaal in deze blog: mijn eerste vier maanden Personal Body Plan.

We zijn sinds de vorige blog weer twee maanden verder en nu heb ik er dus een halfjaar Personal Body Plan opzitten. Het voelt een beetje gek eigenlijk. Dit halfjaar is zo snel gegaan. Ik weet nog goed dat ik in juli 2019 mij inschreef voor een half jaar Personal Body Plan en ik dit zo spannend vond. Maar ik wilde me weer goed voelen en dus hakte ik de knoop door. Dat ik me weer goed wilde voelen was mijn voornaamste doel. Ook had ik als motivatie dat ik begin januari 2020 een vakantie in het vooruitzicht had. Een extra reden om dit halfjaar mijn best te doen.

halfjaar Personal Body Plan
halfjaar Personal Body Plan

Mijn progressie na een halfjaar Personal Body Plan

Mijn progressie is zowel mentaal als fysiek te merken. Lichamelijk heb ik wat gewicht en centimeters verloren. Mijn kleding zit weer stukken beter en ik zit strakker in mijn vel. Ik voel me weer sterk. Ik nam mijn trainingen het afgelopen halfjaar serieuzer door de fijne trainingsschema’s en door alles te registeren. Ik vind het heel tof om te zien hoe ik iedere training weer sterker word. Dit motiveert enorm.

Mentaal voel ik me ook stukken beter. Ik kan zeggen dat ik mijn doel dat ik voorafgaand het halfjaar voor mezelf heb opgesteld, heb behaald. Ik wilde me weer goed in mijn vel voelen en dat is me gelukt. Ik ben meer dan tevreden. Ik was zo bang om te falen maar dat was nergens voor nodig. Ik ben zo blij dat ik begonnen ben. Het halfjaar is ook echt heel fijn verlopen. Tuurlijk heb ik er wat voor moeten laten (minder eten) en er voor moeten werken (vaker naar de gym) maar ik heb helemaal niet het gevoel gehad dat ik mezelf heb moeten beperken in dingen. Ik geniet nog steeds van een wijntje (of 3), eet gezellig met vrienden en ga nog steeds uit eten. Heerlijk om nog steeds de dingen te doen waar ik blij van word maar alsnog progressie boeken. The best of both worlds.

Nog even terug op mijn fysieke progressie. Het fysieke resultaat is voor mij niet het allerbelangrijkst, maar ik wil nog wel doorgeven wat ik heb bereikt daarin. Ik ga hier geen foto’s van mezelf plaatsen maar ik wil de cijfers wel laten zien.

halfjaar Personal Body Plan
Links: meting begin PBP | Rechts: meting maand 5

Ik heb (nog) geen meting van maand 6 gemaakt. De laatste maand heb ik, fysiek, gevoelsmatig geen progressie gemaakt. De decembermaand ging moeilijker dan verwacht. Ik houd van gezellige etentjes en de decembermaand is hiervoor zo geschikt. Ik heb Ikaika verteld dat ik in de decembermaand het iets losser wil aanpakken. Nogmaals; het moet wel leuk blijven. Ik weet ook dat het me niet gelukkig zou maken als ik in de decembermaand streng voor mezelf zou zijn. Dus besloot ik dat niet voor mezelf te zijn. Ik ben hartstikke blij met mijn shape en hoe ik nu in mijn vel zit. Ik ga ontzettend blij op reis en ik weet nu al dat ik zin heb om straks als ik terug ben weer samen met Ikaika te gaan knallen.

Mijn Personal Body Coach

Ik vind het een beetje cliché om te zeggen dat ik dit niet zonder mijn coach had kunnen doen maar het is wel zo. Ik heb namelijk eerder geprobeerd om weer wat beter en strakker in mijn vel te zitten maar dat lukte me niet zelf. Daarom heb ik me weer ingeschreven voor Personal Body Plan. Een coach is de stok achter de deur die ik nodig had.

Ik heb een premium account bij Personal Body Plan wat betekent dat ik iedere dag contact heb met mijn lieve coach Ikaika. Ik vind dit heel fijn. Als ik vragen heb, kan ik altijd bij Ikaika terecht. Ik vul iedere keer mijn trainingen en voeding in en Ikaika kijkt mee met alles. Ze geeft me tips en adviezen waar nodig. Ze motiveert me om alles uit mijn trainingen te halen maar ze is er ook voor me als het even wat minder gaat. Ik heb namelijk ook niet altijd zin om te sporten bijvoorbeeld en dat is helemaal niet erg. Je kan niet altijd overal ergens zin in hebben en soms leg ik me daarbij neer. Het is niet erg om af en toe een workout te skippen of als een dag toch wat anders dan gepland gaat qua voeding. That’s part of life. Ik zit daar niet mee. Het moet ook leuk blijven en Ikaika bevestigd dat ook. Dat vind ik zo fijn. We zijn een goede match. Het voelde de afgelopen maanden heel relaxed om aan mijn doel te werken en daarvoor wil ik Ikaika enorm voor bedanken.

halfjaar Personal Body Plan

En dat was mijn Personal Body Plan update! Ik ga als ik terug ben van een maand in het buitenland weer verder met mijn plan. Vinden jullie het leuk om daar weer over te lezen? Mocht je ook willen starten met Personal Body Plan dan kun je je nu inschrijven voor komende maandag. Je kunt nu beginnen vanaf €17,99 per maand. Check de site voor meer info.

1 comment Add New Comment

  1. Wauw! Indrukwekkende resultaten! Begrijpelijk dat het je beter laat voelen. Een hele fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *