Dessert Recepten Snack

Cinnamon rolls van croissantdeeg

cinnamon rolls

Begin van het jaar at ik voor het eerst een echte Cinnabon op het vliegveld van Panama. Oh mij god, wat was dát heerlijk! Dit wil ik thuis ook maken. En jij ook!

Je kunt een cinnamon roll op vele manieren maken en ik leer je vandaag de snelle manier. Voor het deeg gebruiken we kant en klare croissantdeeg. Te koop bij vrijwel alle supermarkten. Het is zo simpel om te maken en het resultaat is zo intens lekker. Je maakt de rolletjes en het glazuur in 10 minuten en je plaatst ze dan nog 20 minuten in de oven. Beloof je me dat je ze gaat maken? Je zult er geen spijt van krijgen!

Ingrediënten voor 6 cinnamon rolls

Voor de rolls

 • 1 blik (super) croissantdeeg
 • 50 gram zachte roomboter
 • 3 theelepels kaneel
 • 50 gram lichte basterdsuiker (licht bruin, dus niet wit)

Het glazuur

 • 1 theelepel vanille aroma
 • 100 gram poedersuiker
 • 50 gram roomkaas
 • 50 gr boter
cinnamon rolls

Hoe maak je deze cinnamon rolls?

 1. Warm de oven voor op 200 graden.
 2. Haal het deeg uit het blik en rol het helemaal uit. Laat de driehoeken aan elkaar zitten en haal de stippellijntjes weg door het deeg goed tegen elkaar aan te drukken.
 3. Meng het kaneel met de zachte boter.
 4. Smeer het croissantdeeg in met de zojuist gemaakte kaneelboter.
 5. Verdeel de basterdsuiker hier overheen.
 6. Rol het croissantdeeg in de lengte op tot één grote rol.
 7. Snijd de rol in zes gelijke plakken.
 8. Leg de cinnamon rolls op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze voor 20 minuten in de oven.
 9. Ondertussen maak je het glazuur. Weer heel simpel: Smelt de boter en roer dit samen met de overige ingrediënten tot een romige glazuur.
 10. Haal de verse cinnamon rolls uit de oven en drizzle er wat glazuur over.

Tip: warm zijn ze het állerlekkerst.

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

9 Comments Add New Comment

 1. Super lekker zijn deze!!! Heb je nog een tip dat het glazuur goed mengt? Bij mij wordt het een korrelig geheel. Soort van schiften dat het doet… smaak is wel goed, maar ziet er dan niet zo aantrekkelijk uit. En tja, het oog wil ook wat haha

  1. Hi Judith, hmm dat hoort niet! Misschien was de poedersuiker al korrelig? Je zou het kunnen zeven van te voren? Goed roeren ook!

  1. Hi Anna, dank voor je reactie. Ik heb daar dit recept niet vandaan maar heb het gelijk even opgezocht! Ik zie dat Dannerolles geen vanille aroma en melk gebruikt in hun recept en wel eiwit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *