Sport

5 redenen waarom je toch naar de sportschool gaat

 FullSizeRender-4

We kennen het allemaal; dagen waarop je gewoon écht geen zin hebt om naar de sportschool toe te gaan.

Je hebt een drukke en lange dag voor de boeg of juist een lange dag gehad. Het liefst wil je lekker op de bank neerploffen maar je had eigenlijk met jezelf afgesproken om vandaag te gaan sporten. Ik heb 5 redenen waarom je tóch wel je sporttas moet pakken en je richting de gym moet verplaatsen!

5 redenen waarom je toch naar de sportschool gaat:

 1. Zeg nou zelf; het gevoel tijdens en na het sporten is gewoon heel erg fijn. Als je er eenmaal bent, gaat het eigenlijk vanzelf. Je vult je na het sporten gelijk stukken beter! Vooral als je eigenlijk liever niet wilde gaan.. Hoe trots voel je je achteraf?! Bankhangen is dan ook meer dan verdiend!
 2. Blijf denken aan je eind-doel. Wil je deze behalen zal je toch echt de gym in moeten en het niet keer op keer overslaan!
 3. Een gym-selfie maken en posten op social media is altijd leuk. Zo laat je andere zien dat je weer lekker hebt gesport en door de leuke reacties onder je foto word je zelf alleen nóg gemotiveerder. Daarbij motiveer je ook gelijk jouw volgers en lezers. Twee vliegen in één klap!
 4. Progressie. Vorige week lukte het je om je 1 keer op te trekken, op naar twee keer! Dit lukt natuurlijk alleen als je blijft oefenen; op naar de gym dus!
 5. Heel druk, stress, teveel aan je hoofd? Sport het eruit! Soms kan je er heel erg tegen op zitten, juist omdat je zoveel aan je hoofd hebt maar achteraf zul je zien dat dit juist heel erg helpt. Het even van je afzetten en je te richten op het juist leeg maken van je hoofd. Sport je frustratie er even uit en begin morgen weer met een schone lei.

Wat is voor jou de reden om toch naar de sportschool te gaan?


Jenny

9 Comments Add New Comment

 1. Soms moet je jezelf inderdaad even over het dode punt trekken. Mijn voorkeur gaat is toch om lekker naar buiten te gaan. Trainen met het eigen lichaamsgewicht of een circuit training met wat hulpmiddelen. Ook geeft het mij een boost the fress air!

 2. Klopt!
  Ik ben altijd zo blij dat ik toch gesport heb wanneer ik er echt geen zin in had.

 3. Vooral op woensdag ben ik altijd ontzettend moe van mijn werkdag, maar sinds ik Body Attack doe heb ik weer iets om naar uit te kijken. Kick it, jump it, hoofd leeg en met een heel erg voldaan gevoel naar huis. Van bankhangen word ik alleen nog maar vermoeider, in een verkeerde vorm.

 4. Ik sport altijd 2 avonden van de 4 en dan nog 2 ochtenden. Dus de ene avond kan ik het wat rustiger aan doen, lekker op de bank hangen, en de andere avond ga ik lekker sporten! Die afwisseling werkt voor mij goed. In de ochtend sporten vind ik het fijnst, maar dat kan ik doordeweeks niet i.v.m. werk.

  Goede tips verder!

 5. Ik vind het heerlijk om na een lange dag school/stage even te gaan sporten. Gewoon even knallen en mijn gedachten op een rijtje krijgen, terwijl ik aan mijn conditie en kracht werk. Vervolgens kom ik weer vol energie thuis en kan ik een rustig avondje tegemoet gaan.

 6. Na een lange dag werken is het inderdaad verleidelijk om lekker op te bank te blijven zitten. Maar als ik dan eenmaal bezig ben met trainen voelt het goed en merk ik gelijk dat ik meer energie krijg. Dat houd ik mezelf dus altijd maar voor als ik weer eens geen zin heb om te gaan ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *