Reizen Sport Tips & Overig Voeding

Hoe blijf je fit tijdens je vakantie?

fit tijdens je vakantie

Binnenkort een vakantie op de planning of lig je al ergens met je bips op het strand en wil je weten hoe je nou fit blijft tijdens zo een vakantie? Ik heb tips voor jou!

Op vakantie gaan is fijn en relaxed maar tijdens zo een vakantie kom je natuurlijk ook in verleidingen te staan. Van lekkere ijsjes en grote ontbijtbuffets tot heerlijke cocktails en borrelhapjes. En ook is er niet altijd een sportschool in de buurt. Wil je genieten van jouw welverdiende vakantie en toch fit blijven? Hieronder 8 tips!

Blijf fit tijdens je vakantie!

Tip 1: Geniet! Máár ga niet helemaal los

Die cocktails op het strand, wijntjes op het terras en die lekkere ijsjes aan het zwembad horen bij vakantie. Gelijk in de stress schieten hoeft dus zeker niet als je je een beetje laat gaan. Uiteindelijk gaat het om je totale calorie-inname. Als je veel te veel energie binnenkrijgt, doordat je helemaal losgaat op bovenstaande dingen, kan het zeker zijn dat je wat aankomt. Je bent op vakantie dus het hoort erbij maar houd het een beetje in de gaten en ga niet helemaal los.

Tip 2: Sporten

Op vakantie kan je prima even rust nemen maar ben je voor een langere tijd in het buitenland of wil je toch graag in beweging blijven? Zoek dan een sportschool op. Geen sportschool in de buurt? Ook geen paniek. Doe een workout aan het zwembad of zelfs in je hotelkamer of guesthouse. Een circuitje met oefeningen met eigen lichaamsgewicht. Of wees creatief en gebruik plastic flessen met water of een gevulde rugtas om zodoende toch gewichten te kunnen gebruiken. Daag jezelf uit! Twee banen zwemmen of sprinten en daarna aan de push ups, squats, walking lunges en tricep-dips. Doe dit rondje een aantal keer en sluit af met 2 keer 1 minuut burpees. Wedden dat je daarna moe bent?

Tip 3: Stay Active

Blijf ook in beweging! Ook als je niet aan het sporten bent, kun je natuurlijk zorgen dat je in beweging blijft. Neem eens niet de taxi of uber en ga lopen. Of huur een fiets en verplaats je zo door je vakantieland. Een heerlijke wandeling over het strand is ook niet verkeerd. Plan deze bijvoorbeeld in tijdens zonsondergang!

Tip 4: Pak je hardloopschoenen in

Je vakantiebestemming ontdekken op hardloopschoenen, fantastisch! Ben je op vakantie in een land met een tropisch klimaat? Zet je wekker en ga lekker vroeg! Dan houd je het nog uit in de hitte. In Azië rende ik vroeger vaak over het strand (extra zwaar) maar ik deed dit altijd heel vroeg in de ochtend of juist laat in de avond. Vind je hardlopen niet zo leuk? Wat dacht je van een goede wandeling door een park? Of beklim een berg!

Tip 5: Drink genoeg water

Door water te drinken blijf je goed gehydrateerd en dit is extra belangrijk in warme landen! Zorg er dus altijd voor dat je een flesje bij de hand hebt.

Tip 6: Begin de dag goed

Heel lekker natuurlijk, al die croissantjes met jam en nutella bij het ontbijtbuffet maar pas hier wel mee op. Ga bijvoorbeeld vaker voor wat kwark met vers fruit of scrambled eggs met een vers broodje. Zo heb je toch een echt vakantieontbijtje, maar dan zonder ongezonde vetten en teveel aan calorieën.

Tip 7: Kies lekker lokaal of ga op zoek naar healthy hotspots

In de buurt van de toeristische boulevards heb je vaak restaurants waar de keuze beperkt is tot vette pizza’s of hamburgers met friet. Een no-go als je het mij vraagt! Ga voor lokale restaurants waar de plaatselijke bevolking zelf ook eet.

Als ik op vakantie ben, geniet ik van het eten. Het is zo mooi om de eetcultuur te ontdekken van een ander land. Je kunt prima genieten van al het lekkers wat het land te bieden heeft maar daarnaast ook op letten. Genoeg fruit, groente, peulvruchten, vette vis etc. Je kunt bijna overal wel voor een gezondere optie gaan. Zo zijn er in Bali bijvoorbeeld genoeg hippe healthy hotspots. Surf eens rond op internet en bekijk de hotspots op jouw vakantiebestemming.

Tip 8: Geniet!

Blijf wel genieten! Het is immers je vakantie. Het is heus niet erg als je tijdens je vakantie minder vaak sport of een dag je strandbed niet afkomt. Sla er niet in door en stress niet teveel. Je bent op vakantie, rust lekker uit, geniet van al het lekkers en houd bovenstaande tips in je achterhoofd.

Hoe blijf jij fit tijdens je vakantie?

5 Comments Add New Comment

  1. Leuk artikel!!
    Ik zit op dit moment heerlijk in Las Palmas (Gran Canaria). ’s ochtends vroeg eerst een wandeling over het strand, dan een kopje koffie met uitzicht op de zee en vervolgens mijn favoriete havermout-ontbijtje in mijn studiootje.

    Ik probeer zelf mijn ontbijt en lunch healthy te houden, hoewel dat natuurlijk makkelijker gaat als je ergens zit waar je zelf kunt koken. Zo heb je een goed begin van de dag en meteen een goede bodem voor een actieve dag! Verder idd voor je op pad gaat wat water , fruit en rauwkost inslaan voor onderweg. Voor lunch ga ik op zoek naar een leuke hotspot met gezonde opties en verder geniet ik lekker van waar ik zin in heb!

    1. Ah heerlijk zeg, Las Palmas! Klinkt goed! Thanks voor jouw tips. Ben je op vakantie of daar voor langere tijd (omdat je studio zegt)?

  2. Met deze tips ga ik volgende week fijn naar Berlijn! Gelukkig drink ik geen alcohol, maar ik weet dat er geen sportschool is. Dan maar wat circuit-training doen en veel wandelen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *