Lunch Recepten Salades

Zomerse salade met mango en pompoenhummus

zomerse salade

Een heerlijke zomerse salade met mango, avocado, pompoenhummus en zwarte bonen. Geheel vegan. Thanks to mijn collega Denise!

Denise komt altijd met de mooiste en kleurrijkste gerechten aanzetten op werk. Die heeft ze dan de dag ervoor thuis klaargemaakt of ze maakt deze in de keuken op werk. Ik houd zelf enorm van vlees maar als ik zie wat Denise allemaal klaar maakt (kijk eens op haar Instagram) krijg ik spontaan honger. Vorige week vroeg ik of ze eens samen met mij in de keuken wilde staan and so we did. Zie hier het resultaat!

Wat heb je voor 2 personen?

 • 100 gram veldsla
 • 1 mango
 • 1 avocado
 • 1 bakje pompoenhummus
 • 200 gram zwarte bonen (uitgelekt)
 • paar cherry tomaatjes
 • 1/2 komkommer
 • 20 gram zonnebloempitten
 • 1 rode paprika
 • Paar takjes munt.
 • Eventueel: chili peper

zomerse salade

Hoe maak je deze zomerse salade?

 1. Zoek de veldsla uit en draai de worteltjes van de bosjes. Dit kan je overslaan maar ik vind het lekkerder als de veldsla alleen blaadjes bevat.
 2. Verdeel dit over twee borden.
 3. Snijdt de mango, paprika, avocado en komkommer in blokjes en de cherry tomaatjes in halfjes en voeg dit toe aan de veldsla.
 4. Scheur de muntblaadjes klein en voeg dit ook toe aan de salade.
 5. Verdeel  de zwarte bonen en hummus over de twee borden en maak af met wat chili peper en natuurlijk de zonnebloempitten.

Laat je ons weten wat je er van vindt?

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

1 comment Add New Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *