Bijgerechten Diner Recepten

Zoete aardappelen uit de oven met geitenkaas

Liefde voor zoete aardappelen uit de oven. Heel simpel gerecht maar oh zó lekker! Dit lekkere bijgerecht is vullend, voedzaam en bovendien erg lekker. Dit recept is voor twee personen.

Ingrediënten:

  • 2 zoete aardappelen (met schil)
  • 30 gram geitenkaas
  • handje koriander
  • olijfolie
  • peper & zout

Hoe maak je deze zoete aardappelen uit de oven?

Warm de oven voor op 200 graden en haal de bakplaat eruit. Snijdt de zoete aardappelen in de lengte doormidden en strijk ze in met een dun laagje olie (ook de schil). Leg nu de aardappelen met de schil omhoog op de met bakpapier gekleed bakplaat en zet de timer op 40 minuten.

zoete aardappelen uit de oven

40 minuten om? Mooi! Haal ze eruit en draai ze nu om. Prik en schaaf met een vork in de zoete aardappelen zodat er een klein kuiltje vormt en bestrooi ze nu met peper, zout en de geitenkaas! Leg ze weer voor 10 minuten in de oven zodat de geitenkaas lekker kan gaan smelten. Serveer de zoete aardappelen met koriander! Enjoy!

Ik heb ze gisteren gegeten met gewokte peultjes (met knoflook en ui) en een pepersteak. Heerlijk!

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

7 Comments Add New Comment

  1. Zoete aardappel is zo verslavend lekker. Wij zouden het elke dag kunnen eten. Vooral omdat je er zoveel mee kan doen. Ik vind het dan ook altijd fijn zulke receptjes terug te vinden. Ik sla het op en probeer het snel!
    Thanks for the tip.

    Greetz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *