Bijgerechten Recepten Snack

Knapperige zoete aardappel frietjes

zoete aardappel frietjes

Het recept voor de lekkerste zoete aardappel frietjes uit de oven. Ik laat je zien hoe je ze pas écht knapperig maakt. 

Zoete aardappelen zijn hot en zoete aardappel frietjes al helemaal. Een leuk alternatief voor de ‘normale’ aardappelfrietjesDat ik daar nog geen receptje van had op mijn website snap ik eigenlijk niet. Maar dat is niet erg want ik weet nu pas hoe je deze frietjes echt lekker knapperig krijgt. The secret ingrediënt voor die crunch is palenta (of maismeel). Echt, probeer het uit!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 zoete aardappelen
 • 2 eetlepels polenta
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • Snufje zout
 • 1 eetlepel olie

Hoe maak je deze knapperige zoete aardappel frietjes?

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Schil de zoete aardappel mocht je dat graag willen.
 3. Snijd de zoete aardappel in frietjes van ongeveer 1 cm dik.
 4. Verdeel de frietjes over een bakplaat.
 5. Voeg de polenta, paprikapoeder, olie en een beetje zout toe en hussel dit goed door elkaar.
 6.  Spreid goed uit en schuif de oven in.
 7. Bak de frietjes in zo’n 30 minuten goudbruin en krokant. Keer regelmatig om.
 8. Haal de frietjes uit de oven en serveer met jouw favoriete dipsaus.
 9. Enjoy!
PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *