Baksels Bijgerechten Brood Curry Diner Recepten

Zelf naan maken

naan maken

Dit recept is zonder twijfel hét meest gevraagde recept als ik weer eens op mijn Instagram story laat zien dat ik naan aan het maken ben. Ik maak mijn naan áltijd zelf. De naan uit de supermarkt kan hier gewoon niet tegenop. Het recept had ik nog niet op mijn website staan en daar breng ik vandaag verandering in. Nu kan ik jullie altijd doorverwijzen naar dit recept. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Versgebakken naan is echt hemels. Ook is zelf naan maken helemaal niet moeilijk. Het vergt alleen wat tijd door het rijzen van het deeg. Helemaal worth it.

Pssst.. na het bakken van de naan kun je ze ook licht bestrijken met gesmolten boter gemengd met knoflook. Dat is zó lekker!

naan maken
curry met pompoen

Ingrediënten voor 4 naan

 • 350 gram bloem
 • 100 ml melk
 • 125 ml halfvolle yoghurt
 • 1/2 eetlepel suiker
 • 1/2 theelepel zout
 • 1/2 theelepel baking soda
 • 1/2 zakje gist (3.5 gram)
 • 1 theelepel olie + olie om in te bakken

Handig om te hebben

 • standmixer
 • een mengkom
 • bakpapier
 • zeef
 • koekenpan
 • theedoek

Zo maak je de naan

 1. Meng in een mengkom de bloem, gist, zout, suiker en baking soda met elkaar. Haal dit door een zeef boven een (standmixer)kom.
 2. Voeg de melk en yoghurt toe en kneed dit met de standmixer met een deeghaak tot een egaal deeg. Ongeveer 5-10 minuten. Als je geen keukenmachine hebt kun je het deeg uiteraard met de hand kneden.
 3. Als het goed is heb je nu één grote deegbol in je kom. Het deeg is een klein beetje plakkerig. Vet deze in met een theelepel olie en leg een theedoek over de kom. Laat voor 90 minuten rijzen.
 4. Bestuif je werkblad met een beetje bloem. Haal het deeg uit de kom en snijd in 4 gelijke stukken. Draai hier mooie ronde bollen van. Leg de bollen op het aanrecht of op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de broodjes. Dek de bollen af met theedoek en laat weer 30 minuten rijzen.
 5. Bestuif je werkblad weer met een beetje bloem en rol of kneed de bollen uit tot een ovaal plat brood. Niet te plat rollen trouwens. Je wil dat je naan straks lekker zacht en fluffy uit de pan komt.
 6. Bak ze één voor één in een hete koekenpan met olie op hoog vuur. Ongeveer 30-45 seconden aan elke kant.
 7. Serveer direct. Lekker met curry!

Eet smakelijk!

8 Comments Add New Comment

 1. Zowel de curry als de naan broodjes gemaakt. Echt zááálig! De naanbroden worden wel mega groot als je ze over 4 verdeelt. En zorg dat je ze wel plat genoeg maakt, bij mij waren ze best dik. Maar qua smaak, bij ons en de kids mag hij vaker op tafel :).

 2. Hoi Jenny,

  Kun je de broodjes ook van te voren maken? Dus dat je ze laat rijzen en dan langer laat liggen? Of “storen” ze dan weer in?
  Ik ga dit overmorgen maken! Curry staat al op.

  Alvast bedankt. Groetjes, Michelle

  1. Hi Michelle, wat leuk dat je ze gaat maken! Ik maak deze naan wel eens voor 2 personen en dan heb ik maar 2 naan nodig. De andere twee bollen plaats ik dan met een vershoudfolietje in de koelkast. De dag erna rol ik ze uit en bak ik ze. Gaat helemaal prima!

 3. Hi Jenny! Ik heb ze net gemaakt in een vegan variant: melk vervangen voor havermelk en de yoghurt vervangen voor kokosyoghurt. Ze waren heerlijk fluffy en dik! Lekker bij de curry en mangochutney.

 4. Oeh deze ga ik vandaag – lactosevrij – proberen te maken! Heb je toevallig ook een linkje naar het recept van de curry? Ziet er ook heerlijk uit!

   1. Ben wel benieuwd of het lactosevrij gelukt is?! Dat wil ik zelf ook proberen. Heb je daar nog tips voor toevallig Jenny? Soja yoghurt en kokosmelk bijv een idee denk je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *