Curry Diner Recepten

Snelle vezelrijke groene curry

groene curry

groene curry

Deze gezonde vezelrijke groene curry heb je binnen 15 minuten op tafel!Perfect voor op een doordeweekse dag. Heel simpel om te maken, snel klaar, lekker en ook nog eens voedzaam. Een kruidige curry met lekker veel groenten! Waar wacht je nog op?

Ingrediënten (4 personen)

 • 400 gr verse spinazie
 • 100 gr shiitake, gesneden
 • 150 gr oesterzwammen, gesneden
 • 1 blik linzen (400 gram)
 • 400 ml light kokosmelk
 • 2 rode uien
 • 2 knoflook
 • 200 gram groene curry pasta
 • Peper & zout
 • olijfolie

Hoe maak je de groene curry?

 1. Was de linzen onder koud stromend water en laat deze uitlekken.
 2. Snijd de shiitake en oesterzwammen in reepjes.
 3. Snijd de twee uien fijn en bak deze in olijfolie.
 4. Pers de knoflook hierover uit en voeg de groene curry pasta, shiitake en oesterzwammen toe.
 5. Als de shiitake en oesterzwammen gaar zijn, voeg je beetje bij beetje de spinazie toe. Laat de spinazie helemaal slinken.
 6. Voeg de kokosmelk toe aan het geheel en roer goed door.
 7. Roer de linzen er doorheen en breng op smaak met peper & zout.
 8. Lekker om te serveren met (basmati)rijst of naan brood.
 9. Eet smakelijk!
PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

14 Comments Add New Comment

 1. Wat een heerlijk en vooral spicy gerecht haha! Normaal kan ik het wel hebben hoor miss iets te enthousiast met de curry pasta geweest. Daarom vroeg ik me af welke jij had gebruikt? Ik had Koh Thai van Jumbo.
  Ga door met het sharen van je recepten! Ik bewonder je enorm! ? Mijn zusje heeft ook twee Britse kortharen, zo verliefd! Ik deel je liefde hiervoor ?

 2. Zojuist de soep gemaakt met verse linzen. De linzen die ik gebruik moeten nog ongeveer een half uurtje koken waardoor de soep wel een beetje indikt en het meer een drapje dan een soepje wordt maar onderdoet niets voor de smaak. Het was echt heerlijk!denk dat ik de volgende keer de linzen even apart kook en dan later toevoeg. Toprecept!

 3. Ik ben niet zo gek op desmaak van kokos, Is deze erg overheersend of is het ook een mogelijk om dit te vervangen voor iets anders?

 4. Je kan alleen de linzen op het laatst toevoegen als je linzen uit blik gebruikt! Anders moeten ze wel een half uurtje garen in de curry.
  Klinkt wel erg lekker :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *