Diner Pasta Recepten

Vegetarische pasta bolognese met linzen

vegetarische pasta bolognese

Nu we met z’n allen zoveel thuis zitten, hebben we meer tijd om te koken. Dat zie ik aan mijn bezoekerscijfers maar ik krijg ook meer foto’s en berichten binnen waarin jullie vertellen dat jullie met mijn recepten aan de slag zijn gegaan. Dat vind ik leuk! Ook ik ben nog meer in de keuken te vinden. Heerlijk vind ik het.

Naast dat ik meer kook, kook ik ook meer uit de voorraadkast want in deze corona-periode wil ik minder vaak naar de supermarkt. De afgelopen twee weken stond deze heerlijke vegetarische pasta bolognese met linzen daarom een aantal keer op tafel. Als basis gebruik ik deze bolognese schotel van HAK. In deze stazak zitten linzen, groenten, Italiaanse kruiden en saus in. Ik heb altijd wel een paar blikken van HAK in huis, want makkelijk en lekker lang houdbaar. De stazakken ben ik nog zo heel niet bekend mee maar inmiddels heb ik deze variant geprobeerd en ik vind het fantastisch. Je tovert zo binnen no time een voedzame pasta bolognese uit je voorraadkast met minstens 479g bonen & groenten. I like!

vegetarische pasta bolognese

Nu ik dit zo schrijf lijkt dit wel een gesponsord artikel. Dat is het overigens niet hoor, anders las je dat wel aan het begin. Ik begin een gesponsored artikel altijd met het woordje: gesponsord. Goed. Dit is niet gesponsord dus. I wish. HAK, mocht je dit lezen: ik ben fan en het lijkt me heel tof om in de toekomst wel samen te werken.

Weer terug naar het recept. Ik heb deze vegetarische pasta bolognese met linzen nu een aantal keer gemaakt. Ik doe er nog wel wat extra ui, knoflook, peper en tomatensaus bij want dat vind ik lekker. Lekker met basilicum, Parmezaanse kaas en geroosterde cherrytomaatjes. Of je gaat voor een luxere variant en voegt daar nog burrata en pesto aan toe. Beide heerlijk!

vegetarische pasta bolognese

Ingredienten voor 2 personen

 • 1 HAK stazak bolognese schotel
 • 150 gram spaghetti
 • 200 gram cherrytomaatjes
 • 1 ui
 • Een halve (of een hele) rode peper
 • 2 teentjes knoflook
 • 100 gram passata (gezeefde tomaten)
 • 2 eetlepels olie
 • Zout
 • Parmezaanse kaas
 • Basilicum blaadjes
 • Eventueel nog extra: burrata en pesto

Zo maak je de vegetarische pasta bolognese

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 2. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal met een eetlepel olie en een snufje zout. Bak ze in de oven voor 20 minuten.
 3. Kook de spaghetti in 8 minuten beetgaar.
 4. Pers ondertussen de knoflook, snipper de ui en snijd de peper in ringen.
 5. Verhit een eetlepel olie in een een grote koekenpan en bak hierin de ui glazig.
 6. Voeg dan de peper en knoflook toe en bak een minuutje mee.
 7. Doe de inhoud van de HAK stazak bolognese schotel erbij samen met de passata en roer goed door.
 8. Giet de spaghetti af en verdeel deze over twee borden.
 9. Verdeel de pastasaus over de spaghetti en maak af met de geroosterde cherrytomaatjes, een paar blaadjes basilicum en zoveel geraspte Parmezaanse kaas als je wil. Eventueel ook lekker met burrata en een theelepel pesto!

Eet smakelijk!

4 Comments Add New Comment

  1. Hmmm ik denk dat je van een bol (uitgaande dat deze 150 gram is, uitgelekt) met z’n 3en kan eten. Maar dit kan ook met z’n 2en. Het is maar net wat je lekker vindt!

  1. Hi Irma, wat een leuk berichtje! Blij om te lezen dat je heerlijk hebt gegeten dankzij dit recept. Thanks voor het laten weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *