Recepten Risotto

Tomatenrisotto met gegrilde paprika en burrata

tomatenrisotto

Onze vakantie naar Puglia is geboekt! Wist je dat Burrata, een Italiaanse verse kaas gemaakt van mozzarella en room, oorspronkelijk uit Puglia vandaan komt? Ik had geen idee. Ik was aan het twijfelen om naar Puglia te gaan maar dit weetje heeft me overtuigd. Ja, echt!

Zodra ik mijn vakantie heb geboekt, begint de voorpret. Ik bezocht meteen mijn favoriete Italiaanse winkeltje in Amsterdam: Appetito. Dit winkeltje is zo fijn, zoveel lekkere dingen verkopen ze hier. Ik wilde een tomatenrisotto proberen te maken met burrata. Bij dit winkeltje haalde ik alle ingrediënten voor deze risotto. Ik kan je verklappen dat deze tomatenrisotto met gegrilde paprika en burrata mega lekker is! Dit komt hier vaker op het menu te staan.

Net zoals alle andere risotto’s staat ook deze versie niet binnen een half uur op tafel. De lekkerste risotto bereiden kost nou eenmaal tijd én aandacht, maar het resultaat mag er dan uiteraard wezen. Deze risotto is fantastisch. De burrata op de risotto maakt de risotto nog romiger. Mmmm!

tomatenrisotto
tomatenrisotto

Ingrediënten tomatenrisotto met gegrilde paprika en burrata

Voor 4 personen
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 300 gr risottorijst
 • 185 gr gegrilde paprika (uit pot)
 • 1 blikje tomatenpuree , 70 gram
 • 1 tomaat
 • 100 ml wijn
 • 700 ml bouillon
 • Verse basilicum
 • 1 bol burrata
 • Peper & Zout
 • Olijfolie (goede kwaliteit)

Handig om te hebben

 • hapjespan 
 • klein pannetje
 • spatel 
 • soeplepel

Zo maak je de risotto

 1. Snipper de ui fijn en hak de knoflook fijn.
 2. Snijd de gegrilde paprika en tomaat in kleine stukjes.
 3. Verwarm olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.
 4. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
 5. Doe de risottorijst in de pan en bak deze mee tot de rijstkorrels glazig beginnen te worden (ongeveer 2-3 minuten). Voeg dan de gesneden rode paprika en de blokjes tomaat toe.
 6. Blus af met de witte wijn!
 7. Als al het vocht is opgenomen, voeg dan een soeplepel bouillon toe. Blijf regelmatig roeren, tot de risotto het vocht weer heeft opgenomen.
 8. Herhaal stap 7 tot je risotto gaar is. Je moet hierbij goed opletten dat de risotto nooit helemaal droog komt te staan en kook op middelmatig vuur omdat de rijst anders aanbrandt. Deze stap duurt even (zo’n 20 minuten) maar dan heb je wel een risotto die lekker smeuïg en vol van smaak is. Proef tussendoor en stop met het toevoegen van de bouillon zodra je risotto gaar is.
 9. Breng de risotto op smaak met peper en zout.
 10. Verdeel de risotto over 4 borden. Verdeel daar de burrata weer over en maak af deze fantastische risotto af met nog een klein scheutje olijfolie en natuurlijk de blaadjes basilicum.
 11. Serveer direct. Lekker om de romige burrata door je risotto te roeren. Eet smakelijk!
PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

12 Comments Add New Comment

 1. Hi! Ik ga dit zeker eens maken😍 weet jij misschien hoe je dit kunt bewaren? Kan je dit invriezen of beter niet? We zijn maar met z’n tweeën namelijk, maar dubbele porties maken scheelt altijd veel tijd!

 2. Dit is een van mijn favo recepten! Zo heerlijk. Ik dubbel check wel elke keer of ik niet iets fout heb gedaan omdat er staat dat je een rasp nodig hebt, haha.

  1. Wat leuk dat het een van je favoriete recepten is! En scherp van je, dat klopt niet inderdaad. Ik heb de rasp uit de tekst gehaald. Dankjewel!

 3. Oeeeeeehhhh, ik ben vorige week in Puglia geweest en ik wil weer terug! Daarom ga ik vanavond heerlijk dit recept maken. Het water loopt me al in de mond.

  1. Hee Mila, oh dat weet ik niet! Volgens mij eentje uit de Italiaanse winkel maar ik denk dat die uit de ‘gewone’ supermarkt ook prima is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *