Nagerechten Recepten

Ontzettend lekkere tiramisu

Tiramisu

Ook het recept van dit Italiaanse nagerecht moest en zou ik delen op mijn blog. Tiramisu vind ik echt genieten. Zo heerlijk romig. Mmm. Mega makkelijk om te maken ook. Dit is overigens ook een geweldig toetje voor bij de feestdagen!

Je maakt dit heerlijke toetje namelijk grotendeels een dag van te voren. Vlak voor het opdienen doe je er nog een laagje slagroom op en bestrooi je de tiramisu met cacaopoeder. Dan kan hij op tafel! Klinkt goed, toch?

Dit recept is trouwens niet het recept voor een klassieke tiramisu. Die vind ik ook erg lekker maar ik doe er nog een laagje slagroom op. Zo vind ik hem namelijk het allerlekkerst!

De ingrediënten:

 • 400 gram mascarpone
 • 3 eigeel
 • 100 gram poedersuiker
 • 29 lange vingers
 • 120 ml sterke koffie
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 125 ml slagroom
 • 1 eetlepel suiker

Benodigdheden:

Tiramisu

Zo maak je de tiramisu:

 1. Klop het eigeel met de poedersuiker in de stadmixer tot een romige massa ontstaat die lichtgeel van kleur is.
 2. Doe de mascarpone erbij en meng opnieuw tot een romige massa.
 3. Doop de helft van de lange vingers één voor één heel kort (echt heel kort) in de koffie en leg ze in de ovenschaal. Schep de helft van het mascarpone mengsel op de gedoopte langer vingers. Herhaal deze stap. Je sluit dus af met een laag mascarpone mengsel.
 4. Doe de ovenschaal afgedekt in de koelkast voor minstens 2 uur om op te stijven. Het liefst een nachtje eigenlijk want de volgende dag is de tiramisu het lekkerst.
 5. Klop de slagroom op met een eetlepel suiker in een maatbeker met de staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel dit vlak voor het opdienen over de tiramisu.
 6. Bestrooi de tiramisu nog met een laagje cacaopoeder.

Genieten!

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

1 comment Add New Comment

 1. Hi Jenny ! Vraagje, ik heb de tiramisu nu 2x gemaakt, allereerst hij is echt onwijs lekker maar: Ondanks dat ik hem de dag ervoor heb gemaakt en hij lekker een hele nacht heeft kunnen opstijven in de koelkast, is mijn mascarpone mengsel heel erg vloeibaar en loopt echt grotendeels uit. Heb jij dit ook? Heb je toevallig een tip om dit te voorkomen?

  Liefs, Nadine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *