Bijgerechten Recepten Snack

Tempeh Kering

Tempeh Kering

Toen ik mijn artikel online gooide over de kookcursus die ik deed op Bali, kreeg ik vele malen de vraag naar het recept van de Tempeh Kering. Dit zijn krokant gefrituurde stukjes tempeh in een heerlijk sausje.

Ik vond dit gerecht het allerlekkerst van alle gerechten die we hebben gemaakt tijdens deze super leuke kookcursus. Zo lekker kruidig, crunchy en bovendien ook nog eens vega(n)! Een perfect bijgerecht voor een Indonesische rijsttafel of gewoon als snack. Dit is recept is voor 6 personen en alle credits gaan naar Paon Bali Cooking Class.

Ingrediënten voor 6 personen:

 • 2 blokken tempeh
 • 10 rode chillies
 • 5 eetlepels Ketjap Manis
 • 4 sjalotjes
 • 8 knoflook teentjes
 • 1 lente ui
 • 5 kaffir limoenblaadjes
 • 1/4 liter kokosolie om in te frituren
 • zout en peper

Tempeh KeringTempeh Kering

Hoe maak je de Tempeh Kering?

 1. Snijd de tempeh in smalle reepjes. Snijd deze niet te dik anders wordt de binnenkant nooit krokant.
 2. Frituur de tempeh reepjes in een pan met de kokosolie totdat deze goudbruin en krokant zijn. Zet de tempeh dan aan de kant en laat het even uitlekken.
 3. Snijd de rode chili pepertjes open en verwijder de zaadjes.
 4. Snijd nu de rode chili, knoflook, lente ui en sjalotjes fijn en frituur deze met 3 eetlepels kokosolie in een andere pan voor een aantal minuten, totdat ze licht bruin van kleur worden.
 5. Voeg dan de tempeh toe, de ketjap manis en de gebroken kaffir limoenblaadjes. Goed roeren zodat alles mooi bedekt is met de kleverige saus.
 6. Serveer warm, lauwwarm of koud als bijgerecht.
PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

6 Comments Add New Comment

 1. Ohhh wat leuk, wij hebben deze kookworkshop ook gevolgd ?. Ik herkende de borden ?. En inderdaad, de tempeh was ook mijn favoriete gerecht. Nogmaals superleuk!

 2. Toevallig een kookles gedaan op Bali? Wij hebben precies dit recept met precies dezelfde hoeveelheden en ingrediënten in ons meegekregen kookboekje van een kookles op Bali bij paon Bali cooking :D. Heerlijk dat de tempé toen was. Nu snel thuis eens proberen te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *