Diner Lunch Noedels Recepten Soep

Sui kau soep met noedels

Sui kau soep

Ik ben een beetje verslaafd geworden aan sui kau soep. Een soep met heerlijke garnalen wontons (sui kau). Ik maak mijn versie met noedels, een eitje en paksoi. Echt comfort food! Lekker verwarmend. Voor de soepbasis kun je heel makkelijk gebruik maken van alleen wonton bouillonpoeder maar nóg lekkerder vind ik het om dit te gebruiken in combinatie met verse kippenbouillon. Mmmmm! Ik heb onlangs voor het eerst zelf kippenbouillon getrokken en heb nu een lading in mijn vriezer liggen. Echt heerlijk.

De sui kau maak ik overigens niet zelf maar haal ik op de Zeedijk in Amsterdam. Bij afhaalcentrum Het Oosten. Oja, en heb je geen verse kippenbouillon in huis? Laten we eerlijk zijn: daar heb je niet altijd de tijd voor of zin in natuurlijk. Gebruik dan water en verdubbel de wonton bouillonpoeder. Ook lekker. De reden dat ik dan geen kippenbouillonblokje gebruik is omdat het dan te zout wordt in combinatie met de wonton bouillonpoeder.

Sui kau soep

Ingrediënten voor 1 kom

 • 500ml verse kippenbouillon
 • 1 tl bouillonpoeder
 • 3 plakjes gember
 • 1 bosui
 • 1 el vissaus
 • 1 el sojasaus
 • 2 el sesamolie (pure sesamolie)
 • 4 sui kau, garnalen wontons (ik koop dit bij Het Oosten).
 • 1/2 paksoi
 • 1 ei
 • Dunne eiernoedels / wonton noedels / ramen
 • Eventueel: chili olie

Zo maak je de sui kau soep

 1. Kook het eitje zoals gewenst. Ik kook mijn eitje in 6 minuten.
 2. Zet de bouillon op het vuur. Ik doe dit in een steelpannetje.
 3. Snijd het witte gedeelte van de bosui doormidden en voeg dit samen met de gember plakjes toe aan de bouillon.
 4. Breng de bouillon op smaak met de sojasaus, vissaus, bouillonpoeder en sesamolie. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
 5. Snijd de paksoi in grove stukken en blancheer deze kort in de kokende bouillon (2 minuten).
 6. Haal de paksoi uit de bouillon en doe deze alvast in je kom.
 7. Laat nu de sui kau garen in de bouillon tot ze boven komen drijven (3-4 minuten).
 8. Haal de sui kau uit de bouillon en doe deze ook alvast in je kom, bij de paksoi.
 9. Voeg dan als laatst de noedels toe aan de kokende bouillon. Check de verpakking voor de kooktijd. Meestal 3-4 minuten).
 10. Snijd ondertussen het groene gedeelte van de bosui in ringetjes.
 11. Giet de bouillon en de noedels in een grote kom bij de paksoi en de sui kai. Maak af met het gekookt eitje, bosui en eventueel chili olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *