Baksels Recepten

Rijstepap à la mama

Rijstepap maar dan net een tikkeltje anders..

Rijstepap is een oud, zoet gerecht op basis van rijst. Mijn mama maakte dit vroeger altijd voor ons thuis als dessert en ik vind het zo onwijs lekker! Vooral nu het buiten wat kouder wordt, mmm.. Lekker in de avond gewikkeld in een dekentje met een kommetje op schoot. Als het buiten aan het sneeuwen is, smaakt het extra lekker. Ook écht een perfect dessert voor met kerst trouwens!

Wat heb je nodig voor 1 pannetje rijstpap (8 kommen)?

 • 2 kopjes rijst
 • 1 liter halfvolle melk
 • 1 blik gecondenseerde melk
 • 1 kaneelstokje
 • 1 kruidnagel
 • 1 kokosnoot
 • Voor als je hem nog zoeter wilt: 1-3 eetlepels suiker naar smaak
 • Kaneelpoeder

Rijstpap

Bereidingswijze

 1. Kook de rijst met een beetje water, het kaneelstokje en de kruidnagel totdat de rijst helemaal zacht is geworden.
 2. Ondertussen sla je de kokosnoot open en haal je er het vruchtvlees uit, lees hier hoe je dat moet doen. Kokosrasp zo uit een zak kan je natuurlijk ook gebruiken maar vers is echt veel lekkerder.
 3. Rasp het vruchtvlees rasp je of maal het fijn in de keukenmachine.
 4. Voeg nu de helft van het melk en de kokos bij de rijst en roer goed. Zorg dat het vuur niet te hoog staat en dat je af en toe blijft roeren, dit kan namelijk snel verbranden en dat is zonde.
 5. Voeg er na een aantal minuten de rest van het melk en de gecondenseerde melk bij. Wil je hem nog zoeter? Gooi er dan nog een beetje suiker in. Giet in een kommetje en strooi er nog wat kaneel overheen. Ook lekker om koud te eten trouwens.

Mmm.. Enjoy!

3 Comments Add New Comment

 1. Ziet er goed uit, alleen hoe lang kun je het bewaren aangezien het zo’n grote portie is :p en kun je eigenlijk elke rijst gebruiken hiervoor? Dank je!

  1. Ik zou wel gaan voor witte rijst! Heb het zelf nooit met ander rijst geprobeerd. En je kan dit invriezen, doe ik ook altijd want zo een grote pan gaat inderdaad niet heel snel op ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *