Diner Lunch Recepten Vis en schaaldieren

Quinoa sushi

Yummy sushi! Maar dan de gezondere variant: Quinoa sushi!

Je kan er niet meer omheen. Deze superzaadjes zijn een ware hype. Overal uitverkocht en je ziet het steeds vaker op de menu kaarten in restaurants. Ik heb het over quinoa (dit spreek je uit als: Kien-Wa).

Quinoa is ontzettend voedzaam. Het bevat veel vitamines, mineralen en eiwitten. Je kunt quinoa gebruiken als plaatsvervanger voor rijst of pasta. Quinoa heb je in verschillende kleuren: wit, rood of zwart. Ik gebruik voor dit receptje een mix.

Ik ben erg van fan sushi maar sushi is niet altijd even gezond. Ik wilde een gezondere variant maken en zo kwam ik op dit recept: Quinoa sushi!

Ingrediënten Quinoa sushi

  • 200 gram quinoa
  • Nori vellen
  • 1/2 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 150 gram zalm
  • Sesamzaadjes
  • 4 eetlepels sushi azijn (optioneel)
  • Wasabi (optioneel)
  • Sojasaus (Optioneel)

Bereiding Quinoa sushi

Allereerst kook je de quinoa zoals op verpakking. Als deze klaar is, voeg je hier de sushi azijn bij! Dit hoeft niet, quinoa plakt sowieso wel goed maar ik vind de smaak ervan altijd zo lekker. Je kunt de sushi azijn dus makkelijk achterwege laten, dan is dit receptje nog gezonder. Laat de quinoa nu even goed afkoelen.

In de tussentijd snijd je de zalm, avocado en komkommer in lange reepjes.

Quinoa sushi

Als de quinoa is afgekoeld is, leg je een nori vel op een sushimatje (als je deze niet hebt is het ook niet heel erg, leg dan je nori vel op een plankje). Hier verdeel je wat quinoa overheen. Zorg dat de uiteinden niet met quinoa bedekt is en dat het maar een dun laagje wordt! Nu kun je hier wat reepjes van de zalm, avocado en komkommer opleggen, bestrooien met sesamzaad en rollen maar! Dit kan nog even lastig zijn maar oefening baart kunst. Gewoon blijven proberen tot je een mooie sushi rol hebt.

Quinoa sushi

Als het goed is heb je met dit receptje 4 sushi rollen, deze snijdt je nu met een scherpe mes (zorg er echt goed voor dat deze scherp is!) in kleine stukjes of te wel maki’s. Serveer deze maki’s met sojasaus, wasabi en het liefst nog gember. Enjoy!

4 Comments Add New Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *