Ontbijt Recepten

Pompoenpannenkoeken uit Curaçao (Arepa di Pampuna)

pompoenpannenkoeken

Vorig jaar op Curaçao at ik deze heerlijke pompoenpannenkoeken voor het eerst. We gingen naar de Sunday Market in Barber waar er allemaal kraampjes stonden waar je local food kon proeven. We zagen zelfs stoofpotten van leguaan en slangen voorbij komen.. Die heb ik toen maar even overgeslagen. Bij meerdere kraampjes verkochten ze ook Arepa di Pampuna oftewel pompoenpannenkoeken. Een must om te proberen werd me verteld.

Hier in Nederland eet ik pompoen eigenlijk alleen als het herfst/winter is dus ik vond het nogal gek dat deze pannenkoeken hier met 30 – 40 graden werden gegeten. Deze pannenkoeken worden in Curaçao als ontbijt en als tussendoortje gegeten en soms ook als avondeten naast een stukje vlees of vis.

De pannenkoeken met pompoen werden geserveerd zonder topping. Ik verwachte er eigenlijk niet veel van maar ik vond ze zo lekker dat ik ze nog een keer bestelde. Sowieso een aanrader als je naar Curaçao gaat maar je kunt ze nu dus ook gewoon thuis maken! Heel even was ik weer op de Sunday Market op Curaçao.

pompoenpannenkoeken

Ingrediënten voor de pompoenpannenkoekjes

voor 8 pannenkoekjes
 • 500 gr pompoenblokjes
 • 2 eieren
 • 1 tl kaneel
 • 200 ml melk
 • 200 gram bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 50 gram suiker
 • 50 gr rozijnen
 • snufje zout
 • boter

Bereidingswijze

Kook de pompoenblokjes gaar in een ruime pan met kokend water tot de blokjes gaar en zacht zijn. Giet de pompoenblokjes af en pureer de pompoenblokjes met een staafmixer glad.

Doe de bloem, suiker, zout, pompoen puree, kaneel, eieren en melk in een kom en meng dit met een staafmixer tot een glad beslag.

Voeg dan de rozijnen toevoegen en gebruik een lepel om ze door het beslag te mengen. Gebruik dus nu geen staafmixer meer want je wilt dat de rozijnen heel blijven.

Verhit een koekenpan met een beetje boter en bak hierin de pannenkoekjes aan beide kanten mooi goudbruin van kleur. Ongeveer 2-3 minuten per kant.

Je kunt de pannenkoekjes serveren met een beetje maple syrup of suiker maar ik vind ze zo ook al erg lekker.

Enjoy en tag me vooral in je foto’s en Instagram foto’s als je dit recept maakt. Vind ik leuk om te zien!

Benieuwd naar mijn Curaçao favorieten? Hier lees je al mijn tips!

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

2 Comments Add New Comment

 1. Kan alleen zakken van 400/450gr pompoenblokjes vinden, grote ramp? En kan ik de lichte rozijnen gebruiken ipv de donkere? Heb ik toevallig nog in huis! Zien er heerlijk uit :) x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *