Brood Lunch Recepten

Recept philly cheese steak met truffel

Philly Cheese Steak met Truffel

Het lekkerste wat ik heb gegeten in New York? De philly cheese steak met truffel! Ik vind dit zo ongelofelijk lekker dat ik het in één week wel drie keer heb gegeten. Natuurlijk moest en zou ik hem thuis namaken!

Philly Cheese Steaks vinden hun oorsprong in Philadelphia en het is eigenlijk niets meer dan dungesneden reepjes steak en gesmolten kaas op een broodje. YUM! Daar nog truffel bij en ik ben in de zevende hemel. Helemaal healthy is dit natuurlijk niet, het bevat bijvoorbeeld veel vet, máár wel eiwitrijk en gewoon veel te lekker. Maak dit alsjeblieft!

Wat heb je nodig voor 2 broodjes:

 • 2 pistoletjes
 • 2 biefstukjes
 • Provolone kaas of plakjes cheddar kaas (ik ging voor het eerste).
 • 1 klein uitje
 • peper en zout
 • olie
 • truffelolie

Hoe maak je deze philly cheese steak met truffel?

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Snijd het uitje in halve ringen snijd de biefstuk in dunne reepjes.
 3. Bak de biefstuk reepjes kort (2 minuten hooguit) in een beetje olie.
 4. Breng op smaak met peper en zout.
 5. Bak vervolgens in dezelfde olie de uitjes. Laat om en om goed bruin bakken.
 6. Meng de biefstukreepjes met de uienringen en voer hier een eetlepel truffelolie aan toe.
 7. Snijd de pistoletjes open en verdeel de biefstuk reepjes en ui eroverheen.
 8. Top af met geraspte Provolone of cheddar kaas.
 9. Schuif de broodjes in het midden van de oven en laat zo’n 4 a 5 minuten bakken tot de kaas lekker goed gesmolten is. Mmmm.. geniet!

Laat je weten wat je ervan vindt? Ik ben heel benieuwd.

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

3 Comments Add New Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *