Diner Pasta Recepten

Pasta met wodka, garnalen en citroen

Een romige pasta met wodka, garnalen en citroen. De wodka geeft deze pasta een heerlijke smaak. Om je vingers bij af te likken!

Als je me al langer volgt, weet je dat ik gek ben op de kookkunsten en kookboeken van Donna Hay. Ik heb vijf kookboeken van Donna Hay in mijn boekenkast liggen die ik regelmatig even doorblader en bewonder. Ook dit receptje komt uit een van haar kookboeken (Simple Dinners) en heb ik al een aantal keer gemaakt. Ik miste alleen de groenten in dit gerecht dus ik heb er een eigen twist aangegeven. Ik heb er courgette aan toegevoegd. Maakt het gerecht toch net even iets voedzamer. Dit is een blijvertje!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 150 gram spaghetti
 • 1 courgette
 • 1 teentje knoflook, fijngesneden
 • 10 gram boter
 • 100ml crème fraîche
 • 10 garnalen
 • 2 shotjes wodka (50-60ml)
 • sap van een halve citroen
 • handje peterselie
 • peper & zout
 • eventueel: Parmezaanse kaas

Hoe maak je deze pasta met wodka?

 1. Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de verpakking.
 2. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak hier de garnalen met de knoflook voor ongeveer 2 minuten.
 3. Neem de garnalen uit de pan en zet apart.
 4. Voeg de crème fraîche, citroensap en vodka in de pan en laat voor ongeveer 5 minuten zacht pruttelen op het vuur.
 5. In tussen pak je er de spirelli bij en maak je van de courgette courgetti.Als je geen spirelli hebt, kun je ook een dunschiller gebruiken en vervolgens de lange plakken verticaal in dunne repen snijden.
 6. Voeg de courgetti toe aan het vodkaroom mengsel.
 7. Voeg ook de pasta en knoflookgarnalen toe en laat nog 2 minuten meewarmen.
 8. Breng op smaak met peper, zout en peterselie en verdeel over twee borden.
 9. Serveer de pasta eventueel met Parmezaanse kaas en geniet!

Laat je me weten wat je er van vindt? Ik ben erg benieuwd!

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *