Diner Pasta Recepten

Romige pasta met paddenstoelen

Pasta met paddenstoelen

Gesponsord – Nu het herfst is krijg ik onwijs veel zin in hartige, verwarmende gerechten. Om die reden staat deze romige pasta met paddenstoelen vaak bij ons op tafel. Het behoort tot één van mijn favoriete pasta recepten.

Het hele jaar door kunnen we genieten van paddenstoelen die verkrijgbaar zijn in de supermarkt maar eigenlijk horen ze toch echt bij dit seizoen. Ik vind het altijd heerlijk om met seizoensproducten te koken. Ik kan me daarom ook verheugen op de verschillende seizoenen. Nu kan ik helemaal los met paddenstoelen en kan ik deze heerlijke pasta weer op tafel toveren.

Pasta met paddenstoelen

Ik ben een enorme fan van pasta en dan met name van het Italiaanse pastamerk Barilla. Barilla is het meest verkochte pastamerk van Italië en ik ben enorm blij dat het ook hier in Nederland verkrijgbaar is. Voor dit recept ging ik aan de slag met de gnocchi van Barilla. Ik maak dit recept eigenlijk altijd met de fusilli van Barilla maar ik wilde gnocchi graag eens proberen.

Je kent vast de aardappel variant gnocchi. Barilla heeft hier een pasta variant van harde tarwe van gemaakt. Door de vorm van gnocchi blijft de saus mooi in de pasta hangen, zowel aan de binnenkant door de uitholling als de buitenkant door de smalle groefjes. Ik vond het heerlijk! Dit recept voor paddenstoelenpasta is simpel en perfect voor een doordeweekse dag want het is zo klaar.

De ingrediënten voor 2 personen:

 • 170 gram Barilla Gnocchi
 • 2 teentjes knoflook
 • ½ eetlepel olijfolie
 • 50 ml witte wijn
 • handje peterselie
 • 300 gram gemengde paddenstoelen (ik ging voor shiitake, oesterzwammen en cantharellen).
 • 25 gram parmezaanse kaas
 • 2 volle eetlepels crème fraîche light

Pasta met paddenstoelen

Hoe maak je deze romige pasta met paddenstoelen?

 1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking van Barilla al dente. Een vleugje zout in het water brengt de smaak van de pasta naar voren.
 2. Pel intussen de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
 3. Scheur eventuele grote paddenstoelen doormidden.
 4. Bak de plakjes knoflook in een koekenpan en doe even later de paddenstoelen erbij. Bak de paddenstoelen goudbruin (ongeveer 6 – 8 minuten).
 5. Snijd of hak de peterselie grof en voeg dit de laatste twee minuten bij de paddenstoelen.
 6. Blus het geheel af met de witte wijn, voeg de geraspte parmezaanse kaas en de crème fraîche toe en meng dit goed zodat er een mooie gladde saus ontstaat.
 7. Giet de pasta af en vang een klein kopje van het kookwater op. Voeg geen olie toe aan de pasta want dat is niet nodig. De pasta van Barilla plakt namelijk niet. Daarnaast zorgt de olie ervoor dat de saus niet goed in de pasta kan trekken.
 8. Voeg de pasta met het beetje kookvocht toe aan de saus en meng het geheel goed door elkaar zodat de saus lekker in de pasta trekt en laat dit eventjes intrekken.
 9. Breng op smaak met peper en zout en rasp de rest van de parmezaan erover.
 10. Serveer direct, eet smakelijk!

 Laat je me weten wat je er van vindt? En wil je meer inspiratie voor recepten? Bezoek dan ook eens de website van Barilla: www.barilla.nl. Daar vind je ook de achtergrondinformatie over de verschillende soorten pasta en het assortiment pasta-sauzen en pesti.

Advertorial – deze blog is in samenwerking met Barilla.

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *