Baksels Nagerechten Recepten

Passievrucht cheesecake in een glaasje

passievrucht cheesecake

Nog meer toetjes in glaasjes! Een aantal weken terug maakte ik voor het eerst een aardbeientoetje in een glaasje en daar werd ik helemaal enthousiast van. Ik kon het niet laten om met één van mijn favoriete fruitsoorten, passievrucht, aan de slag te gaan. Een passievrucht cheesecake in een glaasje, zo lekker!

Ze zijn lekker fris, zoet en heel makkelijk om te maken. Ze staan erg leuk op de brunch of high tea tafel maar zijn ook een perfecte afsluiter bij een zomers diner of bbq bijvoorbeeld. Je maakt deze toetjes van te voren (handig!) en dan zet je ze afgedekt in de koelkast tot gebruik. Je kunt het toetje zelfs de dag ervoor al klaarmaken. Heb ik ook gedaan! Op een of andere manier vond ik het toetje de dag erna zelfs nog lekkerder.

Het recept is trouwens vrij machtig, dus je zou ook 4 kleine glaasjes kunnen vullen in plaats van 2 grote glaasjes zoals ik deed.

passievrucht cheesecake
passievrucht cheesecake

Ingrediënten voor 2 grote of 4 kleine glaasjes

 • 200 gr roomkaas
 • 300ml slagroom
 • 3 digestivekoekjes
 • 4 passievruchten
 • 25gr suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 tl vanille extract

Handig om te hebben:

Zo maak je deze passievrucht cheesecake glaasjes

 1. Doe 200ml slagroom met het suiker in een kom en mix niet helemaal stijf maar romig. Dus nog wel vloeibaar maar wel met een dikkere substantie. Voeg de roomkaas en de vanille toe en mix tot een glad mengsel.
 2. Schep dit in een spuitzak en leg dit even koud in de koelkast terwijl je doorgaat met de rest.
 3. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten. Wrijf het vruchtvlees door een zeef om sap over te houden. Ik heb dit deels gedaan en deels de pitjes erin gelaten.
 4. Stamp de koekjes fijn. Dit hoeft niet heel precies hoor. Een paar grove stukjes is prima.
 5. Klop de overige slagroom op met een zakje vanillesuiker. Schep dit in een spuitzak met kartel spuitmondje.
 6. Bouw dan je glaasjes: de gestampte koekjes, het roomkaas mengsel, passievrucht, meer roomkaas en maak af met de slagroom en nog meer passievrucht.
 7.  Laat de cheesecakes minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.

Enjoy!

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *