Bijgerechten Diner Lunch Recepten Salades

Parelcouscous met feta, tomaat, peterselie, dille en champignons

parelcouscous

Ik heb parelcouscous weer helemaal herontdekt en ik denk dat ik daar de komende tijd wat meer mee ga experimenten. Het doet me denken aan pasta. Het heeft namelijk een beetje de structuur van pasta. Het zijn een soort mini pastaballetjes en I love pasta dus parelcouscous is heel welkom!

Deze keer combineer ik de parelcouscous met feta, gebakken champignons, gebakken courgette, tomaten en breng ik de salade op smaak met verse dille, verse peterselie en natuurlijk peper en zout. Echt héérlijk!

Vooral met dit zomerse weer vind ik deze salade ideaal want makkelijk, snel, fris en lekker. Ideaal om mee te nemen naar een picknick of om te serveren bij een bbq!

parelcouscous

Ingrediënten voor 4-5 personen

 • 400 gram parelcouscous
 • 200 gram feta
 • 4 tomaten
 • 1 courgette
 • 2 sjalotjes
 • 3 knoflookteentjes
 • 300 gram champignons of paddenstoelen. Ik gebruikte verschillende soorten.
 • handje verse dille
 • handje verse peterselie
 • scheut balsamico
 • 1 eetlepel olie om in te bakken
 • peper & zout

Zo maak je de parelcouscous met feta

 1.  Bereid de parelcouscous volgens de verpakking en giet daarna af. Ik spoel het daarna nog even na met koud water zodat het sneller afkoelt. Vind ik lekkerder in deze salade.
 2.  Snijd de sjalotjes en courgette in blokjes. Pers de knoflook en snijd de champignons in plakjes.
 3. Neem een grote pan en verhit daar de olie in. Bak hierin de knoflook, courgette en champignons tot ze goed gaar zijn. Blus af met een goede scheut balsamico.
 4. Doe dit in een grote kom en voeg daar de parelcouscous en sjalot bij.
 5. Snijd de dille en peterselie heel fijn. Snijd de tomaten in blokjes en voeg dit ook toe aan de grote kom.
 6. Verkruimel de feta kaas hierover en breng op smaak met peper en zout. Schep alles even goed om en klaar is je lekkere parelcouscous!

Smakelijk!

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

2 Comments Add New Comment

 1. Hi Jenny!
  Ik heb dit gerecht nu al 3 keer gemaakt, en telkens opnieuw viel het in de smaak! Ook toen er mensen thuis snel een hapje kwamen mee-eten heb ik dit gerecht gemaakt. Ze vroeger ook meteen achter het recept, je hebt dus 2 extra fans nu ;)
  M’n zus en vooral haar lief vonden een stukje vlees er wel bij passen dus die heb ik er kip bij geserveerd toen we overschot hadden de 2e x dat ik het maakte. Dit viel ook in de smaak, heel veelzijdig recept! Sorry voor deze halve bijbel, maar dacht dat het toch wel leuk is als je ook reviews krijgt op de dingen waar je je tijd insteekt. Laat dat boek maar komen! ??

  1. Vanavond dit recept gemaakt en het was echt heerlijk en voor herhaling vatbaar. Wel warm gegeten juist, maar dat is ieder voor zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *