Recepten Snack

Pão de Queijo

Pão de Queijo

Pão de Queijo (letterlijke vertaling: kaasbroodje) is een Braziliaanse snack. Ik ben er helemaal gek op! Het zijn kleine gebakken deegbolletjes met een lekkere kaassmaak. Ze zijn een beetje krokant van buiten en lekker smeuïg en zacht van binnen. Mmmm…

Mijn moeder komt uit Brazilië en daarom ben ik opgegroeid met deze lekkernij. Zij maakt dit nog iedere week thuis. Ik vind ze zó lekker, je mag me hier echt voor wakker maken. Ik heb deze Braziliaanse kaasbroodjes gisteravond nog gemaakt en bedacht me dat ik het recept nog helemaal niet op mijn website heb staan. Dus hierbij het recept voor de lekkerste kaasbroodjes! Ze zijn heel makkelijk om te maken en zijn ook binnen no time klaar.

Ingrediënten voor 16 stuks:

 • 250 gram tapioca
 • 120 gram geraspte mozzarella
 • 60 gram geraspte parmezaanse kaas
 • 2 eieren
 • 1.5 theelepel zout
 • 230ml melk
 • 100ml olie

Zo maak je Pão de Queijo

 1. Warm de oven voor op 200 graden.
 2. Doe de tapioca in een grote kom of schaal.
 3. Breng de melk, olie en zout in een pannetje aan de kook. Blijf roeren en wacht tot er grote bubbels ontstaan.
 4. Zet het vuur uit en voeg de inhoud van het pannetje in één keer toe aan de tapioca.
 5. Roer het goed door. Het mengel ziet er nu heel sticky en slijmerig uit, dit hoort.
 6. Voeg de eieren toe en roer weer goed door. Het mengsel ziet er nu nóg slijmeriger uit.
 7. Voeg dan de gerapste kaas toe en roer weer goed door.
 8. Nu kun je er balletjes van draaien, doe dit met ingevette handen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat niet te dicht tegen elkaar.
 9. Bak de Pão de Queijo voor 20-25 minuten in de oven, tot de bovenkant licht goudbruin kleurt.
 10. Laat ze een paar minuten afkoelen en serveer als ze nog lekker warm zijn.
PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

4 Comments Add New Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *