Recepten Salades Vis en schaaldieren

Mango Zalm Salade

Mango Zalm Salade

Deze mango zalm salade is een van mijn favoriete salades! Beloof je me dat je hem gauw probeert? Hij is echt onwijs lekker!

Het zou kunnen dat je dit receptje al kent, omdat je hem zo vaak voorbij hebt zien komen op mijn Instagram. Het is echt mijn favoriet. Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt. Laat je het weten als je hem hebt gemaakt?

Wat heb je nodig voor 1 salade?

 • 1 zalmfilet
 • een halve avocado
 • Rucola (zoveel je wilt!)
 • een halve mango
 • 50 gram geitenkaas
 • 2 a 3 medjoul dadels
 • peper&zout
 • Olijfolie
 • balsamico azijn (optioneel)

Mango Zalm Salade

Hoe maak je deze mango zalm salade?

 1. De rucola verspreid je over je bord.
 2. Snijd de avocado in reepjes, de dadels in kleine stukjes en de mango en geitenkaas in blokjes.
 3. Verdeel dit over de rucola.
 4. Dep de zalmfilet met wat keukenpapier droog.
 5. Smeer de huid van de zalm in met een beetje olijfolie en bestrooi de zalm met zout en peper.
 6. Gril de zalmfilet aan beide kanten een paar minuten.
 7. Ook de gegrilde zalmfilet snijd je in stukken en voeg je toe aan de salade.
 8. Bestrooi de salade met peper en zout en voilà; een heerlijke mango zalm salade.Ik vind hem zo al heerlijk, maar mocht je willen kun je er ook nog balsamico over gieten. Enjoy!
PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

16 Comments Add New Comment

 1. We hebben deze net klaar gemaakt en smaakt donders lekker, wel is de zalm niet gebakken maar is prima zo … we nemen nog een beetje. Thanks.

 2. Ken hem van twee jaar geleden idd. Had het recept iets aan gepast door geitenkaas te vervangen door Apetina Garlic en de dadels liet ik weg. Echt smullen. Binnenkort maar weer eens maken! ?

 3. Pingback: #2 Photo Diary
 4. Hmm lekker! ik zag deze ook ooit eens op je instagram staan met gegrilde kip! Die maak ik sindsdien heel erg vaak zo lekker! Deze met zalm ga ik ook een keertje proberen, thanks voor het idee, je blijft me maar inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *