Ontbijt Recepten

Hemelse kwarkwafels

kwarkwafels

Ken je het recept van de hemelse kwarkbollen nog? Daar kun je dus ook kwarkwafels van maken!

Een top ontbijt, als je het mij vraagt. Eet ze zoet, bijvoorbeeld met aardbeien en poedersuiker en slagroom. Of ga lekker voor hartig met kaas en spek. Mmmmm!

Ingrediënten voor 7 wafels:

 • 350 gr magere kwark
 • 250 gr bloem
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel olie
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • snufje zout
 • Smart Cooking Spray

kwarkwafels

Hoe maak je de hemelse kwarkwafels?

 1. Doe je wafelijzer aan en laat deze goed heet worden. Ik gebruik hier mijn nieuwe wafelijzer die ik heb besteld bij de Body & Fit. Deze wafelijzer kun je 180 graden draaien voor een gelijke verdeling van het deeg.
 2. Nu splitsen we de eieren, je scheidt het eiwit van het eigeel.
 3. Klop het eiwit op met een snufje zout.
 4. Voeg hier de kwark aan toe en vervolgens het eigeel en de olie.
 5. Meng het bloem met het bakpoeder en voeg dit ook toe aan het beslag. Gebruik hierbij een zeef, zodat er minder klontjes ontstaan.
 6. Nogmaals goed roeren en laat het beslag nu een half uur lang staan.
 7. Spray, als het half uur voorbij is, je wafelijzer in met smart cooking spray en giet dan het beslag in het ijzer. Na een minuut of 5 zijn de wafels klaar en kun je de volgende portie in het ijzer gieten.
 8. Versier je wafels met je favoriete toppings en enjoy!

Wil je de wafels geheel zoet hebben? Vervang dan de kwark door optimel kwark met een smaakje of voeg zoetstof toe aan je beslag.

 kwarkwafels

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

12 Comments Add New Comment

 1. Ik heb ze net voor het eerst gemaakt!
  Echt superlekker, maar het deeg is zo dik dat ik het amper verspreid krijg over mn ijzers haha. Doe ik iets fout? of moet ik gewoon wat melk extra toevoegen?

 2. Klinkt goed! Hoe lang klop je de eiwitten? Met een staafmixer tot stijf (bij wijze van) of slechts met een vork een beetje loskloppen?

 3. Oh wat een goed & lekker idee!
  Heb gelijk alle ingrediënten in huis gehaald..en de wafelzijer bij B&F besteld, scheelde best wat euros met de plaatstelijke Blokker hier!
  Morgen als ik hem binnen heb gelijk uitproberen!
  thnx

 4. Klinkt heerlijk! Ik wil al zolang een wafelijzer aanschaffen, maar vergeet het telkens. Even een reminder naar mezelf dat ik het toch echt een keer moet doen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *