Recepten Snack

Hemelse kwarkbollen met krenten

Kwarkbollen

Deze hemelse kwarkbollen zijn een heel fijn, lekker en verantwoord tussendoortje. Echt een top recept!

Mijn lieve collega Rosa maakte deze kwarkbollen en deelde ze uit op kantoor. Het recept moest ik daarom ook hebben en met jou delen. Het recept is overigens onwijs populair geworden! Rosa en ik hebben ze al duizenden keren voorbij zien komen. Super leuk om te zien dat ze zo goed in de smaak vallen.

Het recept voor 12 kwarkbollen

 • 150 gram krenten
 • 250 gram vruchtenkwark (bijvoorbeeld roodfruit)
 • 250 gram bloem
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel olie
 • 1 theelepel bakpoeder
 • snufje zout

Hoe maak je de kwarkbollen?

 1. Warm de oven voor op 180 graden.
 2. Wel de krenten 15 minuten in warm water.
 3. Meng de kwark, olie, eieren, zout en bakpoeder goed met elkaar.
 4. Voeg daarna de bloem en de krenten toe.
 5. Roer weer goed door en verdeel het deeg met 2 lepels in 12 bolletjes over de met bakpapier beklede bakplaat.
 6. Bak de bollen voor 20 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen en klaar!
PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

69 Comments Add New Comment

 1. Ik maakte ze met 100 gram bloem, 100 gr amandelmeel en 25 gr kokosmeel. Ze waren wat uitgelopen (meer een soort eierkoekvorm) maar wel heel lekker en koolhydraatarmer. Ik ga nog wat verder experimenteren, misschien nog iets meer kokosmeel.

 2. Vandaag gemaakt en ik vind ze heerlijk! Ook de familie was erg tevreden, hoewel ze iets luchtiger hadden mogen zijn hoorde ik.

   1. Je kunt ze het beste in een afgesloten zak of bak bewaren. Dan moeten ze wel een aantal dagen goed blijven maar natuurlijk zijn ze wel het lekkerst als je ze gelijk op eet;)

 3. Ik heb ze gemaakt met helft havermout meel en helft speltmeel. Maar die op de foto zien er veel lekkerder uit. Misschien omdat je gewone bloem hebt gebruikt maar ze zijn ook niet bruin geworden van de oven. Zijn ze op 180 graden gebakken? Ze lijken ook nog lekker zacht. De mijne waren wat krokant. Smaak was wel goed.

 4. Ik heb i.p.v. bloem, spelt bloem gebruikt, olie is een eetlepel kokosolie geworden, de optimel kwark is yoghurt gemixt met aardbeitjes geworden en ik heb i.p.v. krenten, rozijnen erin gedaan. Ze staan nu in de oven. We zijn benieuwd!

 5. Pingback: Kwarkbollen
 6. Pingback: Kwarkbollen
 7. Ik heb ipv 250 gram bloem 125 gram havermoutmeel gebruikt en 125 gram spelt meel. Deze. Dingen. Zijn. Geweldig.

 8. Kan je bakpoeder ook weglaten?! Ik kon het niet vinden in de supermarkt! En is boekweit meel beter dan bloem!!??

 9. Ze zijn echt heerlijk! Heb de krenten vervangen door rozijnen en dadels. Echt een top recept!

 10. Ik heb het net met rijstmeel gemaakt en zijn onwijs droog. Geen goed idee maar met jam wel super lekker!

 11. Heerlijk! Heb ze gemaakt met gewone kwark en dadels. Nog lekkerder als je er dan pindakaas opsmeert ;-) Thanks voor het recept!

 12. Ola, heerlijk recept! Ik heb de ingrediënten in mfp ingevoerd, maar bij mij komt er 145 kcal uit per bol… Met dezelfde ingrediënten als het recept?!

  1. Hi Elle – dat klopt. Er is iets mis gegaan! Helaas geen 100 cal per bol iets meer. Rosa had een foutje gemaakt en ik heb ze gemaakt zonder te tracken! Het is goed dat je het zegt want ik zie dat ik nog steeds het verkeerde aantal heb staan. Gelijk weggehaald!

 13. Oeeeeehhhhh jammie, kan ik ze ook zonder krenten maken? Ben daar niet zo gek op…. :)

 14. Ik heb ze gemaakt, maar ze smaken heel droog. Ik heb ze precies volgens dit recept gemaakt alleen dat Topvit aardbeienkwark. Was dat bij jullie ook? Het lijkt net alsof ik een meelbol eet, terwijl ik echt goed gemengd heb..

  1. Hmmm dat hoort inderdaad niet, wat gek.. Misschien wat meer kwark de volgende keer?

 15. Heerlijk, heb ze net gemaakt. Had niet helemaal precies deze ingrediënten in huis dus heb Optimel griekse yoghurt kers gebruikt en cranberries. Daarnaast nog vanille eiwit poeder toegevoegd en ze zijn goed gelukt, heerlijk!!! :)

 16. Heb het recept iets aangepast (220 gr speltbloem, 138gr krenten, 1 v/d 2 eieren maar een klein beetje eigeel van gebruikt, kleine eetlepel olie).. Maar ze zijn nog steeds super gelukt! Ik kwam alleen niet helemaal uit met de kcal.. als ik dat van jullie invoer in myfitnesspal kom ik op meer dan 100 kcal als ik het totaal door 12 deel! Waar kan dit aan liggen?

 17. Dit is nou zo’n recept wat ik echt diréct moet maken! Ik heb speltmeel gebruikt en omdat ik liever geen zoetstoffen wil eten heb ik een combinatie magere kwark en Optimel Puur gebruikt: ze zijn héérlijk!

 18. Omdat ik niet zeker weet of ik het kan vraag ik het toch maar, zou dit ook met yoghurt kunnen? Ik eet namelijk lactosevrij dus dan kan ik sojayoghurt oid gebruiken. Alvast bedankt voor je reactie!

  1. Ik zou dit ook graag willen weten maar ik ga het denk ik gewoon proberen. Mss valt het sneller uit elkaar maar dan iets meer meel erbij..

 19. Dit recept ziet er heerlijk uit!! Staat op mijn to-do list voor het weekend :-)
  Kan je de bloem ook vervangen voor speltmeel?

  Liefs

  1. Was ook mijn idee idd om bloem te vervangen door speltmeel… :-D Ga het dus maar gewoon proberen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *