Ontbijt Recepten

Kokos cranberry granola

cranberry granola

Oh wat houd ik toch van vers gebakken granola..Heb je nog nooit granola zelf proberen te maken? Dan raad ik je dit écht aan. Het hele huis geurt in de ochtend naar de versgebakken granola én het is een overheerlijk ontbijtje!

Wat heb je nodig voor 200 gram kokos cranberry granola?

 • 100 gram havermout
 • 15 gram olie
 • 60 gram honing
 • 40 gram noten (ik gebruikte: cashewnoten, pecannoten en amandelen)
 • 25 gram cranberry’s
 • 20 gram kokos snippers
 • snufje zout
 • theelepel kaneel

cranberry granola

Verwarm de oven voor op 165 graden. Meng de havermout, noten, kaneel en zout in een kom. Verwarm de olie en honing heel even in de magnetron tot alles gesmolten is en voeg dit ook toe. Meng alles goed met elkaar!

Verdeel nu alles over een bakplaat met bakpapier en zet het voor een kwartiertje in de oven. Houd het goed in de gaten (het kan snel gaan!). Als het kwartiertje om is haal je het uit de oven. Laat het nu goed afkoelen. Als het afgekoeld is, voeg je hier de cranberry’s en kokos snippers bij. Mmm.. zo lekker en makkelijk. Enjoy!

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

14 Comments Add New Comment

 1. Dankuwel Jenny, voor dit heerlijke recept! Zojuist weer een bakblik vol de oven ingeschoven. Voor onszelf en voor onze studerende kinderen. Krijgen geregeld een potje mee naar huis. De honing vervang ik door agave- of ahornsiroop omdat een van de kinderen veganist is. Doet aan de smaak niks af. En ik schiet altijd een beetje uit met de kaneel….

 2. Ik zou supergraag eens granola zoals deze willen maken, maar ben helaas hartstikke allergisch voor bijna alle noten.. (geen pinda of kokos) Is er misschien iets waarmee ik de noten kan vervangen zodat de granola wel lekker crunchy wordt?

 3. Hey Jenny,
  Zou ik het ook zonder honing kunnen maken? Ik vind honing echt niet lekker, en het zou net jammer zijn dat ik het daardoor niet lekker vind..
  Liefs,

  1. Hi Roosmarijn, hmmm.. Door de honing wordt het crunchy en zoet en dat is wel echt nodig bij het maken van granola. Je zou het eventueel kunnen vervangen door basterdsuiker?

  2. Misschien proberen met ahornsiroop, dat is (volgens mij) minder zoet dan honing en de smaak is zeker anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *