Diner Recepten Rijst

Kip met Thaise basilicum

Kip met Thaise basilicum

Oh ik waan me weer helemaal in Thailand met dit vliegensvlugge en heerlijke recept voor kip met Thaise Basilicum. Zo lekker!

Zoals je wellicht doorhebt, ben ik dol op de Thaise keuken en de Thaise smaken. Ik word er zo happy van. Ieder bezoek aan Thailand is weer een feestje voor mij. Ik ga helemaal los op al het lekkers wat dit land te bieden heeft. Pad Krapow Gai is een grote favoriet en daar is dit gerecht op geïnspireerd. Gewokte kipgehakt met Thaise basilicum.

Ik haal mijn Thaise basilicum bij de Toko (Aziatische supermarkt). Daar vind je meestal twee verschillende: Holy Basil en Sweet Basil. Pad Krapow Gai wordt oorspronkelijk gemaakt met Holy Basil. Persoonlijk vind ik hem ook heel lekker met Sweet Basil. Daar maak ik dit gerecht het liefst mee.

De inspiratie voor dit gerecht heb ik van Mark Wiens en natuurlijk het vele proeven in Thailand zelf. Mark maakt het in zijn restaurant in Thailand met een gebakken (of eigenlijk gefrituurd) eitje en dat is wel echt heel lekker. Aanrader!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 30 gram Thaise basilicum (Holy of Sweet basil)
 • 1 eetlepel olie
 • 2 sjalotjes
 • 3 knoflookteentjes
 • 300 gram kipgehakt
 • 2 eetlepels donkere zoete sojasaus of ketjap manis
 • 1 eetlepel vissaus
 • 1 eetlepel suiker
 • 3 chili pepertjes, fijn gesneden
 • Gekookte rijst om bij te serveren
 • Eventueel: een gebakken eitje
Kip met Thaise basilicum

Zo maak je de kip met Thaise basilicum

 1. Snijd de sjalotjes fijn, de chili pepertjes in ringen en de knoflook in plakjes.
 2. Doe de olie in een wok op hoog vuur.
 3. Zodra de olie heet is doe je de sjalotjes, chili pepers en knoflook in de pan. Bak twee minuten tot alles zacht is.
 4. Voeg het gehakt toe en bak dit in een paar minuten rul.
 5. Voeg dan de suiker, donkere sojasaus en vissaus toe en bak nog een minuutje door.
 6. Voeg de Thaise basilicum toe en roer tot deze is geslonken.
 7. Klaar! Serveer met rijst en eventueel een gebakken eitje.
PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

16 Comments Add New Comment

 1. Dit receptje gisteren weer eens gemaakt, lekker makkelijk en waan me meteen weer in Thailand! Zo lekker!🤩 Hier altijd een favoriet!

 2. Dit receptje gisteren weer eens gemaakt, lekker makkelijk en waan me meteen weer in Thailand! Zo lekker!🤩 Hier altijd een favoriet!

 3. Heb je ivm allergie een alternatief voor sojasaus/ketjap? Zou bv oestersaus kunnen? Ik hoor het graag, want wil het graag maken. Dank voor je tijd!

  1. Hmm ik weet het helaas niet, heb zelf geen allergie. Oestersaus is wel echt wat anders, dus dat wordt een geheel ander gerecht. Misschien kun je een alternatief googlen? Dat is er vast!

 4. Ziet er super uit! Ga het ook zeker een keertje maken! Heb je per se de vissaus nodig of kan het ook zonder? Super gaaf trouwens als je een kookboek gaat maken! Zeker als het zulke lekkere en makkelijke gerechten zijn ??

  1. Hi Josefien, wat een leuke reactie! Thank you! Ik denk dat de vissaus in dit gerecht wel echt nodig is. Je kunt dit gewoon in de supermarkt kopen! Laat je het weten als je dit gerecht een keer geprobeerd hebt? Ben benieuwd wat je er van vindt!

  1. Hi Sharon! Nee, voor dit gerecht heb je echt Thaise basilicum nodig. Dit kun je kopen bij de Aziatische supermarkt!

   1. Gister dit gerechtje gemaakt. SUPER lekker. Net iets te pittig voor mij dus de rode pepertjes eruit gevist. Zeker voor herhaling vatbaar. Alleen maar liefde voor de Thaise keuken?. Morgen maar eens de pad thai proberen.
    Keep up the good work Jenny de gerechten die je post zijn super!

    1. Ah wat mega leuk jouw berichtje! Dankjewel, hier word ik blij van. Ja, dit gerecht is wel pittig haha. Ik ben benieuwd wat je van de pad thai vindt. Leuk dat je m’n recepten maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *