Recepten

Kip marineren

kip marineren

kip marineren

Kip marineren maar weet je niet hoe? Lees dan gauw verder!

Op Instagram kreeg ik veel de vraag over hoe ik mijn kip marineren. In deze blog laat ik jullie dit stap voor stap zien.

Als eerste is het aan te raden om je kip op de markt, bij een poelier of bij een slager te kopen. Deze kip smaakt veel beter (en is van betere kwaliteit) dan de kip uit de supermarkt. Ik haal het liefst kipdijfilet want daar zit meer vet aan, dus ook meer smaak.

Benodigdheden kip marineren:

 • Ketjap manis of Ketjap marinade
 • Sriracha saus (hete chili saus)
 • Paprika poeder
 • Gember siroop
 • Knoflook puree of geperste fijne knoflook (1 teentje)
 • Zout
 • Diepvrieszak of plastic zakje(s)
 • Kip

Zo marineer je de kip

Snijd de kip in de gewenste stukjes, blokjes of reepjes.

kip marinerenkip marineren

Ik gebruik altijd een diepvrieszakje. Daar doe je kip in en voeg je van alles de gewenste hoeveelheid toe. Doe het op gevoel en voeg van alles (behalve de zout en sriracha) ongeveer een gelijke hoeveelheid toe. Een snufje zout is wel voldoende en de sriracha voeg je ook toe naar smaak. Het is spicy en daar moet je van houden. Laat de ketjap de basis zijn.

IMG_9993

Nu kan je (zonder je handen vies te maken) de marinade een beetje in de kip kneden. Zorg ervoor dat alles gelijk verdeeld is en de kip overal dezelfde kleur heeft.

IMG_9994 IMG_9995

Zo moet het er dan ongeveer uit gaan zien.

IMG_9996

Zet de kip het voor minstens twee uur in de koelkast. Daarna bereid je je kip op de door jouw gewenste manier. Je kan het op een stokje doen en grillen of gewoon opbakken. Nog een andere tip om de kip zo mals mogelijk te houden: bak je kip eerst even op in de pan en gaar deze daarna verder in de oven.

kip marineren

Ik ben benieuwd wat jullie van deze bereidingswijze vinden. Laten jullie het me weten?

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

11 Comments Add New Comment

 1. Hoi Jenny, ik heb er helaas (nog) niet zoveel gevoel bij. Hoeveel moet ik aanhouden voor ongeveer een kilo kipfilet? Ik heb de ingredienten al gekocht, maar zit nog met de hoeveelheid van alles. Bedankt alvast.

 2. Hoi Jenny,

  Ik had deze blogpost opgeslagen en pak ‘m er nu weer eens bij zodat ik dit vanavond na kan gaan maken. Hoe lang bak je de kip ongeveer in de pan? En hoe lang (op welke temperatuur) in de oven? Jaja, ik heb er maar weinig gevoel voor, dus ik doe alles op tijd :P Ik doe m’n best, haha!

  1. Hey Ilse,

   Je bakt de kip ongeveer 2 minuten aan beide kanten, op middel hoog vuur. Dan op 180 graden nog 4-6 minuten in de oven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *