Nagerechten Recepten Snack

IJs van avocado en framboos

IJs van avocado

Ik laat je zien hoe je lekker, romig én ook nog eens voedzaam ijs maakt met maar drie ingrediënten. Dit recept voor ijs van avocado en framboos is van Jelmer. Je zult versteld staan van dit smaakvolle en romige dessert dat ook nog eens in een handomdraai gemaakt is.

Ingrediënten voor 2-3 personen:

 • 1 avocado
 • 250 gram bevroren frambozen
 • Zoetstof naar wens, uiteraard kun je ook honing of suiker gebruiken.

Zo maak je dit ijs van avocado en framboos

 1. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
 2. Doe de avocado in een keukenmachine samen met de bevroren frambozen, een beetje zoetstof en mixen maar! Super makkelijk.
 3. Serveer in twee of drie leuke glaasjes of kommetjes. Eet smakelijk!

Ik ben nu heel benieuwd wat jij van dit ijs vindt. Laat je me weten als je het hebt geprobeerd?

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

2 Comments Add New Comment

 1. Dag Jenny,
  Mag ik vragen welke blender jij gebruikt?
  De mijne overlijden altijd na 2 maandjes gebruik!
  Gr. Elle

  1. Dat mag zeker! Ik gebruik voor dit recept een Magimix keukenmachine. Is ietsjes duurder máár ik ben echt verliefd op dat ding. Gaat jaren mee en werkt ontzettend goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *