Ontbijt Recepten

Hartige havermout

Hartige havermout

Ik zie het wel vaker voorbij komen: hartige havermout. Ik heb het voor je uitgeprobeerd en ik vond het…super lekker! Dit wordt mijn ontbijtje vaker kan ik je vertellen. Ik kon me er echt weinig bij voorstellen omdat ik mijn havermout eigenlijk altijd zoet eet..

Hartige havermout? Met groente, kaas en ui? Toch werd ik er erg nieuwsgierig naar en zat er eigenlijk maar één ding op: het proberen. De smaak is heel anders maar de structuur is hetzelfde. Heel dik en creamy. Oh heerlijk…

Wat heb je nodig voor 1 kommetje hartige havermout?

 • 45 gram havermout
 • 3 handjes gesneden spinazie
 • 250 ml water
 • 50 ml melk
 • 1 sjalotje (fijngesneden)
 • 1/2 knoflook
 • 30-40 gram parmezaanse kaas
 • 1 ei
 • peper & zout
 • Olijfolie

hartige havermout

Bereidingswijze

Pak er een (steel)pan bij en bak hier je sjalotje in op medium vuur totdat glazig wordt. Voeg er dan 2 handjes spinazie en fijn geperste knoflook aan toe en laat de spinazie slinken. Als de spinazie geslonken is, voeg je de havermout & water aan toe en zet je hem kort op hoog vuur. Je zal zien dat het nu een dik papje wordt, dan voeg je er de melk en een beetje peper & zout aan toe en zet je hem op laag vuur.

In de tussentijd gaan we een eitje bakken, ik vind een spiegel eitje altijd wel lekker. Vooral met op de havermout is dat aan te raden. Is je havermout nu weer een papje geworden? Haal hem dan weer van het vuur en voeg er de parmezaanse kaas naar smaak aan toe. Nog even goed roeren en natuurlijk even proeven. Misschien nog wat peper & zout?

Pak er een kommetje bij en doe hier nog een klein handje spinazie in en giet de havermout er boven op. Daarboven op weer je spiegelei en je hartige havermout is helemaal klaar. Enjoy!

Laat je me weten wat je er van vindt?

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

8 Comments Add New Comment

 1. Zo slecht, maar ik heb de minder gezonde versie gemaakt! Je hebt me wel op een idee gebracht! Je kan mijn recept in mijn blog vinden! :)

 2. Ik heb dit vandaag gemaakt voor het ontbijt! Als extra toevoeging heb ik er nog een eetlepel hüttenkäse (cottage cheese) doorheen gedaan, heerlijk! Misschien ook het proberen waard?

  Ik ga dit zeker vaker maken!

 3. Ik vond het heerlijk! Het deed me heel erg denken aan risotto, maar dan net wat minder werk. Bedankt voor het delen van het recept!

 4. Ik gebruik havermout steeds vaker en op verschillende manieren, als ontbijt of in baksels, maar altijd zoet. Ik ga dit recept zeker een keer proberen!

 5. Hmm, ik eet mijn havermout ook alleen maar zoet maar dit klinkt wel erg lekker! Ik ga het in het weekend maar eens proberen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *