Drank Recepten Snack

Eiwitrijke groene smoothie

Groene smoothie

Geef je dag een kickstart met deze eiwitrijke groene smoothie! Dankzij mijn nieuwe Nutribullet heb ik de groene smoothie weer helemaal herontdekt.

Nu het wat kouder is en vaak (lees: iedere dag) regent, probeer ik altijd extra goed te letten op mijn groente en fruit inname. Mijn weerstand wil ik graag op peil houden. In een groene smoothie kan ik lekker veel groenten stoppen en zoveel mogelijk vitamientjes. Ik voeg er ook kwark aan toe voor de eiwitten en zodat de smoothie goed verzadigd. Zo heb ik niet vlak erna weer honger maar kan ik weer eventjes vooruit. Een groene smoothie is een uitkomst voor mensen die het moeilijk vinden om aan hun groenten en vitaminen te komen. Het is een makkelijke en snelle manier deze wel binnen te krijgen.

Ook voeg ik aan mijn smoothie wat zoetstof toe, zodat deze wat zoeter wordt van smaak. Dit is geheel veilig en dus niet schadelijk zoals de media doet beweren.

Ingrediënten voor 1 smoothie:

  • 75 gram boerenkool of spinazie
  • sap van 1 citroen
  • 1 kleine banaan
  • een kwart courgette
  • 200 gram magere kwark
  • zoetstof naar smaak

Groene smoothie

Zo maak je de eiwitrijke groene smoothie

  1. Blend alle ingrediënten samen in een blender.
  2. Is het nog niet vloeibaar genoeg? Voeg dan wat water toe.
  3. Drink het meteen op. Enjoy!

1 comment Add New Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *