Brood Lunch Recepten

Geweldige tosti met ‘nduja

tosti met 'nduja

Sinds een paar weken ben ik bekend met ‘nduja, een delicatesse uit Italië. Eigenlijk is alles op culinair gebied goed in Italië. Ik vind het fantastisch dat de Italianen houden van verse ingrediënten met de allerbeste kwaliteit. Zo maak je van een simpel gerecht toch een heel lekker en goed gerecht.

Goed; ‘nudja (spreek uit als: en-doe-ja) dus. Het is eigenlijk een smeerbare, pikante variant van salami. Echt mega lekker. Ik kan er van blijven snoepen. Je kunt de worst op meerdere manieren gebruiken. Wij aten het thuis op een pizza (aanrader) en ik denk dat het ook heel lekker smaakt in een pastasaus. We probeerden het laatst ook uit op een tosti en dit was ook héél lekker. Het recept van deze geweldige tosti met ‘nduja deel ik hieronder met je. Ik weet eigenlijk niet of het echt een recept te noemen is (want mega simpel) maar the world needs to know en daarom deel ik het op de blog vandaag.

Ik kocht de worst bij een heel leuk Italiaans winkeltje in Amsterdam: Appetito. Ik word gelukkig als ik in deze winkel sta. Zoveel verschillende soorten pasta’s, tomatensauzen, kazen (denk aan burrata en buffelmozzarella) en heerlijke vleeswaren als N’duja dus maar ook mortadella en spianata. Mmmm.

tosti met 'nduja

Ingrediënten voor 1 tosti

 • 2 sneetjes (wit) brood
 • 1 eetlepel ‘Nduja
 • Lekker veel kaas. Liefst twee soorten, bijvoorbeeld cheddar en mozzarella.
 • Boter om de sneetjes brood mee in te smeren
 • Eventueel: een paar blaadjes basilicum

Zo maak je de tosti met ‘nduja

 1. Beleg 1 sneetje brood met de cheddar (geraspt). Verdeel er hier de ‘nduja over en verdeel daarover weer de mozzarella. Maak af met een paar blaadjes basilicum.
 2. Dek af met het andere sneetje brood en druk stevig aan.
 3. Smeer dan de boven- en onderkant van de sandwich in met boter.
 4. De lekkerst tosti’s komen uit de pan dus deze ook! Verhit een koekenpan en leg de sandwich in de pan. Bak de tosti 2 minuten tot de onderkant krokant wordt en de kaas begint te smelten.
 5. Draai de tosti om en bak de andere zijde ook 2 minuten. Druk tijdens het bakken met spatel de tosti stevig aan.
 6. Als beide kanten goudbruin en krokant zijn en de kaas lekker gesmolten is, dan is je tosti klaar. Snijd de tosti door en serveer direct. Lekker met mayonaise of ketchup!

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *