Ontbijt Recepten

Gebakken perziken met kwark

gebakken perziken met kwark

Bijna geen recept te noemen maar dit heerlijke schaaltje lekkers moet ik toch echt met jullie delen. Gebakken fruit is echt fan-tas-tisch lekker!

Jelmer heeft me eens als tip gegeven om perziken in roomboter te bakken en dit te mengen met yoghurt of kwark. Dat moest ik proberen! Alle credits naar hem dus. Het is echt zo lekker! Ik heb er nog noten aan toegevoegd voor de crunch.

Ingrediënten voor 1 kommetje:

  • Yoghurt of kwark
  • Paar perziken
  • Handje ongezouten noten
  • Roomboter
  • Eventueel zoetstof of suiker

Hoe maak je deze gebakken perziken met kwark?

  1. Snijd de perziken in grove stukken of plakjes en bak deze voor een paar minuten in roomboter.
  2. Schep regelmatig om. Het is niet de bedoeling om een moes te krijgen, dus laat het fruit zeker niet te lang bakken.
  3. Doe de yoghurt of kwark in een schaaltje met eventueel wat zoetstof en schep het gebakken fruit er op.
  4. Maak af met wat noten en genieten maar! Dit is overigens ook heel lekker met nectarine. Enjoy!
PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *