Lunch Ontbijt Recepten

Fluffy Ricotta Pancakes

ricotta pancakes

Mijn favoriete ontbijt? Dat zijn sowieso deze fluffy ricotta pancakes. Het liefst eet ik ze met lekker veel maple syrup, poedersuiker en boter. Wat een feestje. Uiteraard kun je deze lekkere en zachte pannenkoeken beleggen met wat jij wil. Oh… deze pannenkoeken zijn zo extreem lekker. Alsof er een engeltje over je tong piest. Ja echt, zó lekker ze.

Altijd als ik deze pannenkoeken eet, doet het me denken aan New York. Als mensen mij om New York tips vragen, dan heb ik twee must eat tips: donuts bij Dough en ricotta pancakes bij Five Leaves. Uiteraard heb ik nog veel meer tips voor in New York (lees maar) maar deze twee spannen de kroon. Deze fluffy ricotta pancakes zijn geïnspireerd op de pannenkoeken bij Five Leaves.

ricotta pancakes

Ingrediënten voor 6 dikke pannenkoeken (2-3 personen):

 • 250 gram bloem
 • half zakje bakpoeder
 • 2 eetlepels suiker
 • 250 gram ricotta
 • 250 ml melk
 • 2 eieren
 • boter of olie om in te bakken
 • Toppings naar keuze, bijvoorbeeld: rood fruit, boter, poedersuiker en maple syrup.
ricotta pancakes
ricotta pancakes

Zo maak je de ricotta pancakes

 1. Splits de eieren.
 2. Zet het eiwit apart en voeg het eigeel bij de natte ingrediënten. Meng deze goed met elkaar.
 3. Meng ook de droge ingrediënten met elkaar.
 4. Meng de droge en natte ingrediënten nu samen. Goed mengen weer!
 5. Klop het eiwit stijf en spatel deze door het beslag. Nu heb je je pannenkoeken beslag en kun je gaan bakken!
 6. Bak er zes kleine maar dikke pannenkoeken van. Dit kan in boter of olie op middelhoog vuur.
 7. Serveer de pannenkoeken en beleg ze met toppings naar keuze. Eet smakelijk!
PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

5 Comments Add New Comment

 1. vanmorgen gemaakt en het is echt alsof ik even terug ben in NYC en geniet van mijn eerste Amerikaanse pancake ooit. LOVE IT!(Zelfs kindlief keurde ze goed ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *