Dessert Recepten Sauzen, spreads en dips

Dulche de leche / doce de leite

Dulche de leche

Dulche de leche, of doce de leite, is dé hemelse karamel pasta van Zuid-Amerika. Ik ben er helemaal gek op en drink het in mijn koffie, eet het op brood, verwerk het in mijn brownies of eet het gewoon zo uit de pot. Ik heb vorig jaar meer dan 10 potten mee in mijn koffer genomen toen ik terug kwam uit Brazilië. Het is hier namelijk niet te koop maar je kunt het gelukkig wel nog zelf maken. Het is eigenlijk heel easy. Het enige wat je nodig hebt is namelijk een blikje gecondenseerde melk en een ruime pan met water. Het vergt alleen wat tijd maar dan heb je ook wat.

Benodigdheden

Voor 1 blikje

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • ruime pan met water

En zo maak je de dulche de leite / doce de leite

Allereerste verwijder je de papieren wikkel wat om het blikje gecondenseerde melk zit.

Zet het blikje in de pan met water. Zorg dat het blikje echt ver genoeg onder water staat.

Breng het water, en dus ook het blikje met gecondenseerde melk, nu aan de kook en laat dit 3 uur lang zachtjes door koken. Het blikje moet ten alle tijden onder water staat dus kijk af en toe of dit nog het geval is. Oja en ik laat de deksel op de pan, zodat het water minder snel verdampt.

Na drie uur koken heb je dulche de leche! Laat de karamel pasta wel nog wel helemaal afkoelen voordat je ermee aan de slag gaat.

Geniet ervan. Het is echt hemels ♡

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

1 comment Add New Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *