Baksels Recepten Sauzen, spreads en dips

Dulce de leche / doce de leite

Dulche de leche

Dulce de leche, of doce de leite, is dé hemelse karamel pasta van Zuid-Amerika. Ik ben er helemaal gek op en drink het in mijn koffie, eet het op brood, verwerk het in mijn brownies en taarten of eet het gewoon zo uit de pot. Ik heb vorig jaar meer dan 10 potten mee in mijn koffer genomen toen ik terug kwam uit Brazilië. Het is hier namelijk niet te koop maar je kunt het gelukkig wel nog zelf maken. Het is eigenlijk heel easy. Het enige wat je nodig hebt is namelijk een blikje gecondenseerde melk en een ruime pan met water. Het vergt alleen wat tijd maar dan heb je ook wat.

Benodigdheden

Voor 1 blikje

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • ruime pan met water

En zo maak je de dulce de leite / doce de leite

Zet het dichte blikje in een ruime pan met water. Zorg dat het blikje echt ver genoeg onder water staat.

Breng het water, en dus ook het blikje met gecondenseerde melk, aan de kook en laat dit 3 uur lang zachtjes doorkoken. Het blikje moet ten alle tijden onder water staan dus kijk af en toe of dit nog het geval is. Als je blikje niet meer onder water staat, kan het blikje namelijk gaan ontploffen en dan zit heel je keuken onder hehe. Let dus goed op en schenk zo nu en dan water bij als het nodig is. Laat ook de deksel op de pan, zodat het water minder snel verdampt. Of niet, namelijk goed voor de planten ;)

Na drie uur koken heb je dulce de leche! Laat de karamel pasta wel nog helemaal afkoelen voordat je het open maakt en ermee aan de slag gaat.

Tip: maak meteen een voorraadje gezien het nogal wat tijd in beslag neemt. Ik kook meestal meerdere blikken tegelijk. Zo kan ik even verder!

Geniet ervan. Het is echt hemels ♡

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

1 comment Add New Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *