Beauty

De Makeupschool + eindshoot

De Makeupschool

Een jaar geleden liet ik je weten dat ik was begonnen met een visagie opleiding. Ik vond en vind make-up geweldig en ik wilde er meer over weten en leren. Toen ik door Anna Nooshin (zij deed deze opleiding ook en ik stond een keer voor haar model) in aanraking kwam met De Makeupschool was de keuze daarna snel gemaakt. Cindy (de eigenaar van De Makeupschool) inspireerde mij om ook de visagie opleiding te gaan volgen.

We zijn nu alweer een jaar verder en ik kan met trots vertellen dat ik ben geslaagd voor de opleiding. Ik mag me nu officieel visagist noemen en dat vind ik zo leuk! Ik heb zo ontzettend veel van Cindy geleerd en ik ben erachter gekomen wat ik zelf heel mooi vind. Ik hou van hele natuurlijke looks creëeren met make-up. Make-up waarbij je natuurlijke schoonheid tot zijn recht komt en je sterke punten accentueert. I love it.

Voordat ik je vertel over hoe ik de opleiding heb ervaren en de foto’s van mijn eindshoot laat zien, wil ik je eerst vertellen over wat de Makeupschool precies inhoudt.

Wat is De Makeupschool?

Zoals de naam al doet vermoeden, is De Makeupschool een school waar je alles leert over make-up. Cindy Mantel werkt al meer dan 15 jaar in de visagie wereld en dat doet ze goed. Heel goed. Grote modemerken en (inter)nationale magazines als Elle, Glamcult en Prestage werken graag veel met haar samen. Cindy vond het tijd voor de volgende stap: haar ervaring en kennis delen met een nieuwe generatie visagisten. Uit liefde en enthousiasme voor haar vak is ze daarom gestart met De Makeupschool.

Cindy: “Ik wil iedereen met interesse in mode en make-up een opleiding bieden waarin ‘vakliefde’ centraal staat. Waar gedreven professionals vertellen wat zij straks van je verwachten. Ik geef les met een grote dosis spiritualiteit.Ik zoom in op mijn studenten, zodat ik hun eventuele talent naar boven kan halen. En waar dat talent een kans krijgt om direct in de modewereld aan de slag te gaan. Op hun beurt leren mijn leerlingen in te zoomen op het model, zodat zij/hij het allerbeste uit zich zelf kan halen. Daarnaast praten we veel over teamwork op de set, want alleen dan kom je tot het mooist mogelijke.”

Wat houdt de opleiding in?

Je begint met de ‘Foundation’ opleiding. Hierbij leer je in zeven lessen van vijf uur lang alle basistechnieken om een hele mooie naturelle make-up te maken. Cindy leert je ook alles over de producten waar zij graag mee werkt (denk aan M.A.C. en ELLIS FAAS). Vanuit deze basis ga je op zoek naar je eigen creativiteit en helpt Cindy om je eigen stijl te ontdekken en deze verder te ontwikkelen. Naast de zeven lessen, krijg je ook een StudentLab van M.A.C. Dit is een masterclass van M.A.C. om je nog meer te inspireren en te leren.

Na deze lessen eindig je de opleiding met een professionele fotoshoot, zodat je ook meteen je eerste foto’s voor je portfolio hebt. Fotograaf Jeroen W. Mantel maakt de foto’s en Cindy helpt je bij het hele proces. Dit zijn dan gelijk je eerste foto’s voor in je portfolio! Na de ‘Foundation’ opleiding kun je er ook nog voor kiezen om door te gaan met de ‘Advanced’ opleiding. In vijf lessen van vijf uur wordt er nóg dieper ingegaan op make-up voor de mode industrie. In deze lessen leer je editorial make-up, maar ook communicatie met de mensen op de de set. Als visagist werk je natuurlijk niet alleen!

Hoe heb ik de visagie opleiding bij De Makeupschool ervaren?

In één woord: ge-wel-dig! Vanaf de eerste les wist ik: dit is wat ik wil gaan doen. Het voelde goed dat ik deze lessen ben gaan volgen. Ik kreeg er vlinders van in mijn buik, zo leuk vond ik het. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel zou kunnen leren over make-up. Ik dacht dat ik al heel veel wist, want ik keek tenslotte super veel make-up tutorials op youtube, maar wat Cindy je hier leert is zo veel meer. Ik heb alle goede (basis)technieken van haar geleerd en weet nu ook zoveel meer over de producten die er zijn. Ik had hiervoor echt geen idee en had ook helemaal niet een techniek voor dingen. Ik deed gewoon maar wat.

Ook ben ik dankzij deze opleiding hele andere dingen mooi gaan vinden. Ik heb een oog gekregen voor make-up, ben wat betreft make-up ook véél kritischer geworden, heb veel geleerd over de visagiewereld en heb een eigen stijl ontwikkeld. Ik heb daarbij ook nog eens ontdekt dat ik dit echt héél leuk vind. Leuker dan ik hiervoor had gedacht. Voor dit alles ben ik Cindy heel dankbaar.

De eindshoot

Na de zeven lessen en de StudentLab van M.A.C. stond de eindshoot op me te wachten, waar ik nogal zenuwachtig voor was. We moesten van te voren inspiratiebeelden aanleveren en samen met Cindy besloten we wat ik deze dag zou gaan doen. Er werd een model voor me uitgekozen en ik ging aan de slag. Zie hieronder het resultaat!

Model: Sylvia van der Vliet
Fotograaf: Jeroen W. Mantel
Stylist: Renske van der Ploeg
Haar: Mandy Nijland

de makeupschool

de makeupschool

Ik vond de opleiding zelf al helemaal fantastisch en deze foto’s waren echt als kers op de taart. Ik ben er zo blij mee! Ze staan nu in mijn portfolio, die ik nu aan het opbouwen ben.

Dankjewel Cindy ♡

4 Comments Add New Comment

 1. Hoi Jenny,
  Ik vind je blog top!
  Ik weet niet super veel van makeup haha, maar waarom is dit precies ‘mooi’ wat je hebt gedaan?
  Of is wat je gedaan hebt een geheim?
  Bijv , geen mascara, een mini klein beetje oogschaduw..
  Ik ben benieuwd :)

  1. Hi Tessa, lief van je en leuk dat je deze vraagt stelt. Wat ik mooi vind, hoeft een ander niet mooi te vinden. Maar waarom ik zo blij ben met het resultaat is omdat ik vind dat de basis heel goed gelukt is. Bovendien heb ik veel met glans gewerkt (highlighter, eight hour cream) en heb ik sproetjes getekend. De sproetjes heeft het model zelf niet en vond ik zó leuk staan! Heb ik je vraag zo een beetje kunnen beantwoorden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *