Beauty Persoonlijk

Lieve Rafaëlla

Gesponsord – Lieve Rafaëlla, wat ben ik blij met jou als zus en als mijn beste vriendin. Want zo zie ik jou echt: als mijn allerbeste vriendin. Bij jou kan ik áltijd terecht en 100% mezelf zijn. Met jou heb ik altijd iemand om liefde, geluk, woede en verdriet mee te delen. Andersom net zo. Je staat altijd voor me klaar. Onvoorwaardelijke liefde voel ik bij jou en daar ben ik mega dankbaar voor.

Bovendien kan jij playlists maken als de beste (ook al haal je soms het bloed onder m’n nagels vandaan als je voor de zoveelste keer mijn Spotify ‘steelt’), ben je altijd op de hoogte van de nieuwste make-up, kan je de mooiste foto’s van me maken (en ik van jou) en ben je altijd in voor avontuur. Wij kunnen samen uren in bed liggen, youtube kijken, op onze telefoon zitten, eten bestellen, memes naar elkaar versturen en met onze katten knuffelen. Deze dagen vind ik misschien nog wel het leukst. We hebben dan de grootste lol.

We schelen zeven jaar maar dat vind ik nu zo heerlijk. You keep me young en dat is echt waar. Zo fijn hoe jij naar de wereld kijkt. Daar kan ik heel veel van leren!

Als ik ook op reis ben, ook al is het maar voor een lang weekend, dan merk ik dat ik je mis. Gelukkig bestaat er Facetime. Ik vind het namelijk zo leuk om met jou te zijn. Ik ben daarom dan ook iedere keer weer blij als ik weer thuis ben.

Als jij blij bent, ben ik blij Raffie. Het geeft mij energie om iets voor je te kunnen betekenen. Ik straal, wanneer jij straalt en daarmee sta ik helemaal achter de boodschap van Andrélon: laat haar stralen. Andrélon wil vrouwen bewust maken dat je gaat stralen wanneer je een ander laat stralen.

Wanneer je straalt kan je namelijk de hele wereld aan. Althans, zo voelt dat dan. Toch kennen we allemaal het gevoel van onzekerheid en dat is prima want dat hoort er ook bij. Maar soms kan onze onzekerheid leiden tot het bekritiseren van andere vrouwen. We halen elkaar soms neer ten koste van de ander en ten goede van onszelf. Tegenwoordig is er naast de offline wereld nu ook een online wereld en is het daardoor nog makkelijker geworden om anderen te beoordelen en helaas ook om elkaar naar beneden te halen en over elkaar te roddelen. We doen het allemaal. We letten veel op elkaar en focussen ons meestal op de dingen die verbeterd moeten worden.

Zowel Andrélon als ik denken dat dit echt ook anders kan: door te focussen op iets positiefs. Het is namelijk veel leuker om elkaar juist te steunen en elkaar omhoog te halen. Wanneer we elkaar wat vaker steunen, wat vaker complimenteren en elkaar in elkaars kracht zetten, voelen we ons allemaal beter. Hier krijgen we allemaal meer energie van. Laten we daarom iets liever voor elkaar zijn.

Want lieve lezer, sta er eens bij stil: hoe vaak geef jij een ander een compliment? Hoe vaak geef jij een ander een blijk van waardering? En wat doet dat dan met jou?

Doe het anders vandaag nog eens, iemand een compliment geven. Dat mag je moeder, zus, vriendin maar ook een vreemde zijn. Ik weet zeker dat het jezelf ook enorm goed zal doen. Complimenteren maakt namelijk écht gelukkig.

Laat haar stralen.

Advertorial – Deze blog is in samenwerking met Andrélon.

andrelon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *