Drank Recepten

Dalgona coffee

dalgona coffee

Zodra ik Instagram of Tiktok open, zie ik binnen no time dit populaire drankje voorbij komen. Een glas koude melk met ijsklontjes en opgeklopte koffie. Dalgona coffee is de nieuwste koffiehype. Dat moest ik als foodie natuurlijk uitproberen. Het is een Zuid-Koreaanse koffierecept en heel simpel te maken en echt zó lekker. Vorige week maakte ik dit drankje voor het eerst en nu ben ik verslaafd. Ik snap de trend helemaal. Op mijn eigen Instagram liet ik al zien hoe je dit drankje maakt. Velen van jullie gingen ook aan de slag en ik kreeg alleen maar positieve reacties. Leuk om te zien!

dalgona coffee

Ingrediënten voor 1 glas

  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels heet water
  • ijsblokjes
  • Een glas melk

Handig om te hebben

Zo maak je de Dalgona coffee

  1. Meng de oploskoffie met de suiker en water. Klop dit met een garde stijf. Dit kun je met de hand doen maar dan ben je wel erg lang bezig. Als je een staafmixer met garde opzetstuk hebt, kan ik je aanraden om deze te gebruiken.
  2. Als je de koffie stijf en luchtig hebt geklopt, voeg je dit toe aan een glas melk met ijsklontjes.

That’s it! Easy, hè?

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

2 Comments Add New Comment

  1. Ik heb het nu een paar keer geprobeerd te maken. Alleen houd ik soms klontjes van de oploskoffie over. Heb jij misschien tips hiervoor?

    1. Hmmm ik denk dat je dan te weinig heet water gebruikt. Volgende keer proberen met net een beetje meer en kijken of het dan wel lukt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *