Baksels Recepten Snack

Cranberry lemon protein cake

lemon protein cake

Een frisse maar toch zoete cake. Niet alleen cranberry & appel is een hemelse combinatie maar cranberry en citroen ook!

Wat heb je nodig voor 1 cranberry lemon protein cake?

lemon protein cake

Hoe maak je deze cake?

 1. Warm de oven voor op 180 graden. Scheid het eiwit van de eierdooiers
 2. Klop het eiwit stijf. Blijven kloppen totdat je de kom op zijn kop kunt houden en het eiwit netjes op zijn plek blijft. Of je gebruikt een mixer, scheelt werk en tijd.
 3. In een andere kom mix je de overige ingrediënten, inclusief de eierdooiers tot een glad mengsel.
 4. Roer er voorzichtig het opgestijfde eiwit en de cranberry’s door.
 5. Doe dit mengsel weer in een ingevet ovenschaaltje of in een siliconen bakvorm en plaats deze voor een uur in de oven. Wel eventjes in de gaten blijven houden en voilà!
 6. Serveer bijvoorbeeld met slagroom light!

Laat je weten wat je er van vindt?

lemon protein cake

29 Comments Add New Comment

 1. Vandaag voor de tweede keer aan t maken..goddelijk is ie ?. Maar kan het daarna ook in plakjes in de vriezer? Of nooit geprobeerd? ?

  1. Leuk om te horen! Ik weet niet of je hem kan bewaren in de vriezer. Heb het zelf nooit geprobeerd but it’s worth a try!

 2. Heb de cake al twee x gemaakt precies volgens recept maar hij wordt niet gaar! Zelfs na 70-80min (met Alu folie ivm te donker worden) is hij nog helemaal pap van binnen…? Echt jammer want de smaak is super lekker.

 3. De cake is ook beetje ingezakt en er zit geen lucht in……..ik heb n hete lucht oven en heb 180 graden aangehouden. Wat opvalt is dat zowel de boven- als onderkant donkerder is dan het middelste gedeelte (maar de gehele cake is donker). Ik heb n bakblik met bakpapier gebruikt.
  Ik kan het niet uitstaan dat de cake dus eigenlijk al 2 x is mislukt.

  1. Hi Marianne, ik begrijp je frustratie. Vervelend inderdaad. Ik zou niet weten waar dit aan ligt. Heb je voldoende bakpoeder gebruikt? Wellicht de oven de volgende keer wat lager zetten en aluminiumfolie over de cake. Zo voorkom je dat de bovenkant te snel donker wordt. Succes!

 4. Help, mijn cake is super donker ipv licht. Ik heb de cake nu 2 x gemaakt.
  Ik heb precies gedaan water stond. Ik heb Havermeel uit de volle korrel gebruikt.
  Iemand nog tips?

 5. Van het weekend gemaakt en wat een heerlijke frisse luchtige cake! Ik ga lekker experimenteren met verschillende whey smaken :). Ik heb trouwens alleen eiwitten gebruikt uit zo’n flesje van AH en de dooiers weggelaten. Ging prima!

 6. Zoals je op instagram misschien al hebt gelezen: hij is goddelijk! Ik lik nooit de beslagkom uit maar nu wel ;) Het beslag was alleen iets teveel voor m’n cakeblik en de bovenkant iets te donker naar m’n zin, maar verder perfect! Ga volgende keer 75% van de ingrediënten gebruiken. Vond t grappig dat er appelmoes in moest :)

 7. Oeh yum, klinkt goed en ziet er ook verrukkelijk uit. Toevallig gisteren de cranberry/appel cake gemaakt. Bijna op, dus tijd voor deze cake. X

 8. Ik heb alleen geen silicone cakevorm maar wel een andere.. zou dat ook kunnen of denk je dat je het er dan moeilijk uit krijgt? anders koop ik even een silicone

  1. No worries! Ik heb ook geen siliconen cakevorm gebruikt. Ik leg zelf altijd bakpapier in de vorm, welke ik ook nog invet. Dit zorgt ervoor dat de cake niet blijft plakken aan de bakvorm en dat deze als mooi geheel eruit komt:)

 9. Oeee … Sounds good ! Ik vlieg meteen de keuken in .. Zou je ook iets minder eiwit poeder kunnen gebruiken en bijv. meer havermout ? Of het eiwit weglaten ? Heb namelijk bijna niets meer …. :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *