Drank Recepten

Cocktail met koffie en Licor 43 Original + win een luchtballonvaart!

Cocktail met koffie en Licor 43

Gesponsord – Dit is dé after dinner cocktail. Ik vind deze cocktail héérlijk. Vers gezette espresso, Licor 43 Original en wodka. Krachtig en opwekkend door de koffie maar ook romig door de schuimlaag en zoet door de Licor 43. I love it!

Ambassadeur van Licor 43

Het receptje deel ik zo met jullie! En zoals jullie aan de titel kunnen zien volgt er ook nog iets anders.. Spannend! Eerst nog een ander nieuwtje; zoals jullie misschien op mijn Instagram voorbij hebben zien komen ben ik dit jaar trotste ambassadeur van Licor 43. Dit vind ik te gek want ik ben een enorme fan van Licor 43. Twee maanden terug mocht ik al samen met één van jullie mee de Licor 43 luchtballon in. Dit was zó leuk. Samen genoten we van het mooie uitzicht en zonsondergang. Dit was voor mij de tweede keer dat ik in een heteluchtballon zat en ik vond het weer fantastisch. Zo mooi, rustgevend en ontspannend. In de lucht dronken we de Bálon 43. Dit is een mega lekkere cocktail met Licor 43, citroensap en bruisend water. Mega leuk om dit samen te doen want Licor 43 tastes better together!

Ben jij ook fan van Licor 43? Doe dan mee!

Deze keer mag ik weer iets samen met jullie doen. Licor 43 Original is natuurlijk al vet lekker puur maar je kunt er dus nog veel mee door het te mixen met andere ingrediënten. Dit mag ik samen met jullie gaan ontdekken! Ik ben op zoek naar andere Licor 43 lovers die ook aan de slag willen met Licor 43 Original en er op los willen experimenteren. Als Licor 43 lover krijg je een leuk pakket thuisgestuurd waarmee je aan de slag kunt om een cocktail te maken.

Hoe je mee kunt doen met deze super leuke actie? Door je aan te melden als Licor 43 lover via deze aanmeldpagina. Er wordt uiteindelijk een klein groepje geselecteerd die het pakket thuisgestuurd krijgen en aan de slag kunnen met het maken van lekkere cocktails.

Win een luchtballonvaart!

Er is natuurlijk méér! Over een tijdje kies ik de leukste en lekkerste recept uit en diegene wint… een Licor 43 luchtballonvaart voor 2 personen. OMG, zo leuk!

Cocktail met koffie en Licor 43

Mijn Licor 43 cocktail recept

Natuurlijk trap ik de samenwerking met jullie en Licor 43 af. Ik hoefde hier geen twee keer over na te denken en wist meteen wat voor een cocktail het ging worden. Een cocktail mét koffie! Met deze cocktail hoef je nooit meer te kiezen tussen een koffie of een cocktail na het eten. Met deze cocktail heb je meteen the best of both worlds.

Ingrediënten voor twee cocktails

 • 120 ml verse espresso
 • 60ml Licor 43 Original
 • 20ml wodka
 • Een beker crushed ijs
 • Eventueel: koffieboontjes of mokkaboontjes
Cocktail met koffie en Licor 43

Zo maak je de cocktail met koffie en Licor 43

 1. Zet 120 ml espresso en laat in 15 minuten afkoelen tot kamertemperatuur. Doe dit zodat het ijs in de shaker niet direct smelt als je de hete espresso erbij doet.
 2. Doe de afgekoelde espresso, Licor 43 Original en wodka met het ijs in een cocktailshaker.
 3. Shake! Doe dit krachtig en ongeveer 15 seconden lang.
 4. Schenk dan de cocktail door een fijne zeef in twee cocktailglazen. Door het zeefje krijg je een mooie gladde schuimlaag.
 5. Garneer de cocktails eventueel met 3 koffie of -mokkaboontjes
 6. Enjoy!

Doe je mee?

En, doe je ook mee met deze leuke actie? Ik zou het mega leuk vinden om binnenkort jouw recept met Licor 43 Original te zien. Als je mee wilt doen, meld je dan hier aan. Heel veel succes en wie weet mag jij als echte Licor 43 lover binnenkort aan de slag met cocktails maken.

Voor meer cocktail inspiratie, check de website van Licor 43.

Advertorial – Deze blog is in samenwerking met Licor 43.

2 Comments Add New Comment

 1. Jenny,

  Ik ben wanhopig op zoek naar zoals super mooie blauwe gaudi-achtige fles Licor 43.
  Kan u mij helpen ?

  Mvg
  Eddy Van Marcke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *