Drank Recepten

Dikke, rijke en romige warme chocolademelk

warme chocolademelk

Warm jezelf op met deze romige, dikke, bijna stroperige, warme chocolademelk. Gemaakt van pure en melk chocolade, suiker en melk. Deze chocolademelk heeft die intense chocoladesmaak. Alles wat je wil als je thuis komt op een koude dag en je jezelf wil opwarmen. Dus doe je dikste trui aan, je lekkerste warme sokken en geniet van het koude weer. Maar dan wel binnen ;) Met deze lekkere warme chocolademelk.

Ik vind mijn warme chocolademelk het állerlekkerst als ie een beetje dik is. Een goede chocolademelk hoort gewoon een beetje dik te zijn. Ik voeg daarvoor een theelepel maizena toe. Of doe er lekker twee als je hem echt lekker stroperig wil hebben. Jouw chocolademelk feestje!

warme chocolademelk
warme chocolademelk

Ingrediënten voor 1 grote mok of 2 kleine kopjes

 • 50 gr pure chocolade
 • 25 gr melkchocolade
 • 300 ml melk
 • Suiker, naar smaak
 • Snufje zout
 • 1-2 theelepels maizena
 • Slagroom voor erbij

Zo maak je je warme chocolademelk

 1. Breek de chocolade en doe dit in een pannetje met een scheutje melk, suiker en een snufje zout. Ik gebruik 2 theelepels suiker.
 2. Meng ondertussen in een kommetje de maizena met een scheutje melk en roer goed.
 3. Als de chocolade helemaal is gesmolten doe je de rest van de melk in het pannetje.
 4. Voeg dan het maizena mengsel al roerende toe aan je chocolademelk. Blijf roeren tot de chocolademelk dikker wordt en mooi glanst.
 5. Schenk de warme chocolademelk in een grote mok of in 2 kleine kopjes en maak af met een goede dot slagroom (het liefst zelf opgeklopt).

Geniet ervan! Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt.

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

3 Comments Add New Comment

 1. Heeerlijk! Zo’n goed idee die maizena erbij! Zelf heb ik er nog kaneel en grof zeezout aantoegevoegd. Dit ga ik zeker vaker maken. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *