Baksels Recepten

Chocolade pecan koekjes

Chocolade pecan koekjes

Deze chocolade pecan koekjes zijn echt heel lekker! Ik word zo blij van deze grote koekjes met een crunchy buitenkant en een chewy binnenkant. De combinatie melk chocolade en geroosterde en gezouten pecannoten is echt top. Mijn familie staat altijd weer te springen als ik mijn koekjes maak.

Deze koekjes zijn ook helemaal niet moeilijk te maken trouwens. Je maakt het koekjesdeeg, vormt er bolletjes van, laat deze bolletjes rusten in de koelkast en daarna kun je ze afbakken in de oven.

Tip: je kunt de bollen ook in de vriezer bewaren. Wanneer je zin hebt in een koekje, hoef je ‘m alleen nog 20-30 minuten op temperatuur te laten komen alvorens je de koekjes in de oven stopt. Zo heb je altijd lekkere koekjes in huis!

Chocolade pecan koekjes
Chocolade pecan koekjes

Ingrediënten voor 10 koekjes

 • 250 gram koude boter
 • 200 gram lichte basterdsuiker
 • 100 gram kristalsuiker
 • 2 eieren
 • 30 gram maizena 
 • 350 gram bloem
 • 1 theelepel baking soda
 • 150 gram geroosterde en gezouten pecannoten
 • 200 gram chocolade chunks, chocolate chips of grof gehakte melk chocolade

Handig om te hebben

Zo maak je de chocolade pecan koekjes

 1. Zeef alleerst de bloem, baking soda en maizena in een ruime kom.
 2. Snijd de koude boter in blokjes.
 3. Doe de suiker en de boter in een schone standmixer kom en mix dit met de vlinder op een medium snelheid. Als je geen standmixer hebt, kun je dit uiteraard met je handen doen.
 4. Voeg dan de eieren toe en mix/meng door.
 5. Doe dan de bloem, maizena en baking soda erbij en mix/meng weer goed door.
 6. Hak de pecannoten grof en voeg dit toe aan het deeg. Mix/meng op een lage snelheid kort totdat de noten goed verdeeld zijn.
 7. Voeg dan de melk chocolade toe.
 8. Maak 10 grote bollen van het deeg, leg ze op een schaal en plaats de schaal voor 2 uur in de koelkast. Nu kan de boter in het deeg weer goed koud en hard worden waardoor de koekjes minder snel uitlopen tijdens het bakken.
 9. Verwarm de oven voor op 200 graden als de 2 uur bijna voorbij zijn.
 10. Plaats 3 of 4 bollen (hangt van de grootte van je bakplaat af) tegelijkertijd op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze hebben veel ruimte nodig dus leg ze ver genoeg uit elkaar op de bakplaat.
 11. Bak deze heerlijke koekjes voor 11-13 minuten (iedere oven is anders) in de oven.
 12. Haal de koekjes na het bakken uit de oven. Ze zijn nog héél zacht, dit hoort. Tijdens het afkoelen hardt dit nog uit. Ze blijven van binnen nog wel chewy. Laat ze 15-20 minuten afkoelen op de bakplaat en verplaatst ze daarna voorzichtig op een rooster om nog verder af te koelen. Herhaal met de rest.

Geniet ervan!

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

15 Comments Add New Comment

 1. Hai! Ik vroeg me af of de afbaktijd en temperatuur verandert als ik er kleine versies van wil maken. Want ze klinken héérlijk!
  groetjes!

  1. Hee Maartje, ik heb nog niet geprobeerd om er echt kleinere koekjes van te maken dus ik durf hier geen antwoord op te geven. Je zou het kunnen proberen en het dan goed in de gaten te houden. Ik ben benieuwd!

 2. Koekjes gemaakt met m’n baby van 8 weken op de arm en ze zijn onwijs lekker geworden! Ons kraambezoek verkoos deze koekjes over het beschuit met muisjes! Bedankt voor dit lekkere recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *