Diner Lunch Recepten Vis en schaaldieren

Caribische ceviche met tequila, passievrucht en limoen

ceviche met tequila

Deze onwijs lekkere ceviche met tequila maakte ik vorige week tijdens de kookworkshop die we volgden op Curaçao. Ik plaatste deze foto op mijn Instagram Story en kreeg een aantal keer de vraag of ik het recept met jullie wil delen. Dus hierbij het recept van de ceviche uit Helmi’s kookboek!

Ik vind het altijd zo leuk om op mijn vakantiebestemming een kookworkshop te volgen. Ik was dan ook heel blij dat dit op het programma van de persreis naar Curaçao stond! Als foodie draaien mijn vakanties vaak om eten. Waar ik ook kom, ik proef altijd de lokale keuken. Tijdens zo’n workshop leer ik onwijs veel en haal ik zoveel inspiratie op.

We volgden de kookworkshop bij de Caribbean Spice Girl a.k.a. Helmi Smeulders. De keuken van Curaçao bestaat over het algemeen vooral uit stoofpotten en gefrituurde gerechten maar Helmi vindt dat je veel meer kunt maken met de lokale ingrediënten. Erg leuk om te zien dat Helmi een moderne twist geeft aan de Caribische keuken. Ze heeft een kookboek geschreven (Modern Caribbean Flavors) en we leren tijdens haar workshop hoe je een aantal gerechten uit haar boek maakt. Waaronder deze heerlijke ceviche!

Ceviche is een Zuid-Amerikaans visgerecht met rauwe vis, waarbij de vis gemarineerd wordt in zuren. Ik vond het zo leuk om eindelijk zelf ceviche te maken en had geen idee dat het eigenlijk zo makkelijk is. Helmi maakt naast limoen gebruik van tequila en dat vond ik heel lekker! Zorg er trouwens voor dat je tonijn super vers is. Ik haal het bij de vishandel. Je kunt overigens ook andere verse vis gebruiken. Ik ben heel benieuwd naar dit recept met zeebaars of coquille. On the list!

Ingrediënten voor 4 personen

 • 300 gram verse tonijn (of ander vis), in blokjes gesneden
 • 60 ml limoensap
 • 30 ml tequila
 • 1 theelepel suiker
 • 1 snufje zout
 • 1/4 Madame Jeanette, heel fijngesneden
 • 2 eetlepels koriander, heelfijngesneden
 • 1 passievrucht, alleen de pulp
 • pitjes van 1/2 granaatappel
 • ter garnering: een beetje tuinkers en wat extra koriander

Zo maak je de ceviche met tequila

 1. Meng het limoensap, passievruchtpulp, tequila, kristalsuiker, zout, de Madame Jeanette en koriander in een bakje tot een dressing.
 2. Leg de verse tonijnblokjes op een mooi bord.
 3. Giet net voor het serveren de dressing er overheen en maak het gerecht af met de granaatappelpitjes, koriander en tuinkers. Serveer direct!

Ik ben benieuwd wat je van het recept vind!

Meer informatie over Helmi’s veel te leuke en vooral lekkere workshop op Curaçao vind je op haar website: www.caribbeanspicegirl.com. Haar kookboek ‘Modern Caribbean Flavors’ is ook te koop op Bol.com voor €22.99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *